• DOLAR 32.314
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2278.473
  • ...
Guterres`ten BM`ye bürokrasi eleştirisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER:

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD tarafından BM'de düzenlenen üst düzey katılımlı "BM Reformu" toplantısında yaptığı konuşmada, kuruluştaki bürokrasiyi eleştirdi.

"Reform yapılması bir zorunluluk"

"Bazen kendi kurallarımızın, bizim etkisiz olmamız için kurulmuş bir komplo olabileceği düşüncesine kapılıyorum." diyen Guterres, BM'den yardım bekleyen muhtaç durumdaki insanlar için reform yapılmasının bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

"Geniş kapsamlı yönetim reformu projesi yürütüyoruz"

BM'nin en önemli görevlerinin başında arabuluculuk ve barışın korunmasının geldiğine işaret eden Guterres, "Barış ve güvenlik yapımızı reforme ediyoruz. Önleyici eylemler ve arabuluculuk konularında daha hızlı, barışı koruma operasyonlarında daha etkili olmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Guterres, BM'nin yönetimi konusunda da önemli reform faaliyetleri yürüttüklerini kaydederek "Prosedürlerin kolaylaştırılması, karar alma süreçlerinin yerelleştirilmesi, şeffaflığın artırılması, verimlilik ve hesap verebilirlilik konularında geniş kapsamlı yönetim reformu projesi yürütüyoruz." diye konuştu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir