• DOLAR 32.564
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2426.442
  • ...
"İlkokulda iyi bir eğitim verilmediği takdirde çocuğun geleceği zor olur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün tüm Türkiye'de 2017-2018 eğitim öğretim yılı ilk ders zilinin çalmasıyla başladı. Öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları dikkat çekerken, veliler de yeni eğitim öğretim yılı hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

İkinci çocuğunun bugün okula başladığını söyleyen veli Türkan Bözdemir, "Allah'a şükürler olsun ki, bugün ikinci çocuğum birinci sınıfa başladı. İnşallah başarılı olur. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. İnşallah iyi eğitim alır ve topluma faydalı birer birey olurlar." diye konuştu.

Velilerden Mehmet Can Zamur ise ilkokul eğitiminin çocukların geleceği açısından çok önemli olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

"Çocuğum bu sene yeni okula başladı. Tek başına gelemiyordu onu getirdim. Onun heyecanını yaşıyoruz. Eğitim anasınıfından başlar. 1-2-3 ve 4'üncü sınıfa kadar çocukların alacakları eğitim çok önemlidir. Özellikle bu ilk eğitime ağırlık verilip üzerlerinde durulursa öğrenciler başarılı olurlar. Bu gelecekleri de için çok iyidir. Birinci sınıftan 4'üncü sınıfa kadar çocuklara iyi bir eğitim verilmediği takdirde çocuğun geleceği içinde zor olur. Önündeki büyük duvarlar durur, bu engelleri aşamaz."

Okula başladığı için mutlu olduğunu söyleyen öğrencilerden Burhan Cangüler, "Bugün okula başladım, boyama yapıyorum ve mutluyum." dedi.

Çok heyecanlı olduğunu ve okulu çok sevdiğini dile getiren öğrenci Nazra Subaya da "Okula başladım, bugün okulun ilk günü ve çok mutluyum." diye konuştu.  

Resimleri boyamayı çok sevdiğini belirten birinci sınıf öğrencisi El İslam Bingöl ise şunu söyledi: "Bugün okula başladık. Şu an ders çalışıyoruz, oyun oynuyoruz, resimler çiziyoruz. Çok mutluyum."

Öğrencilerden Berat Emen Güngörmüş de "Resim çiziyoruz, boyama yapıyoruz. Bugün okula başladım, çok mutluyum ve çok heyecanlıyım." dedi.

Yeni okula başlamasına rağmen doktorluk hedefi olan Olgaç Robin, "Bugün okulun ilk günü, okulu çok seviyorum. Şu an boyama yapıyorum, çok heyecanlıyım. Büyüyünce doktor olmak istiyorum." ifadelerini kullandı. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir