• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mardin`de 215 bin öğrenci ders başı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de 2017-2018 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. Tören öncesi programın yapılacağı okulda Mardin Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından temizlik çalışması yapıldı.

Artuklu ilçesi Selahaddin Eyyübi İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene Mardin Valisi Mustafa Yaman, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, şube müdürleri ve veliler katıldı.  

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Mardin Valisi Mustafa Yaman, yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak şunları söyledi:

"3 aylığına bu okullarımızın bahçeleri boş durmuştu. Okula bahçelerinin cıvıl cıvıl olması bugün itibariyle tekrar sağlanmış oldu. Belki farkındasınız. 3 aylık yaz tatilinde 12 okulumuzun bahçesine havuz getirmiştik. Bu havuzlarda farklı eğitim almış oldunuz. İnşallah şubat ayı içinde buz pateni çalışmasını düşünüyoruz. Kasım ayında dedik ki, artık bu ülkenin bütçesi, bu ülkenin parası yerel yönetimler için ayrılan ödeneklerin hepsi öyle dağa gitmeyecektir. Siz kıymetli yavrularımıza, öğrencilerimize, kadınlarımıza, engellilerimize dönecektir."

Bin 126 okulda 10 bin 226 öğretmen ve 215 bin öğrenciyle yeni eğitim öğretim yılı başladı

Mardin'de 215 bin öğrencinin eğitim öğretime başladığını belirten Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, "2017-2018 eğitim öğretim yılına bugün itibariyle başladık. Ülkemize, ilimize hayırlı olsun. Bugün ilimizde 10 bin 226 öğretmenimiz, bin 126 okulumuz ve 215 bin öğrencimizle eğitim öğretime başladık. Yaz tatili boyunca gerekli bakım onarımları yaptık. Hamdolsun bugün itibariyle bütün okullarımızda eğitim öğretim başladı. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun diyoruz." dedi.

Asıl mesleğinin öğretmenlik olduğunu söyleyen Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise törende yaptığı konuşmada, "Bugün farklı bir heyecanla karşınızdayım. Çünkü benim asıl mesleğim öğretmenlik, çeşitli nedenlerden dolayı yapamadım öğretmenliği, ama şimdi yıllar öncesine gittim. Sizi bu sınıfta sevinç içinde, mutluluk içinde görmek çok büyük bir bahtiyarlık. Bu başarınızın devam etmesi temenni ediyoruz. İnşallah burada kıymetli öğretmenizle yepyeni bilgiler öğreneceksiniz. Bu bilgileri hayatınızda kıymetli bir metaya dönüştüreceksiniz ülkemize, Mardin'imize çok değerli hizmetler yapacaksınız." diye konuştu.

Törende konuşan Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, "Mardin'de eğitime çok önem veriyoruz. Hepinize bu yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum. Başarılarınızın daim olması için kıymetli velilerimiz de milli eğitim bakanlığı olarak da her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Şu an Sayın Başbakanımız Şanlıurfa'da, sizlerin geleceği için bir açıklaması olacak inşallah. TEOG sınavlarının kaldırılması var inşallah Başbakanımız açıklayacak." dedi.

Törenin ardından Vali Mustafa Yaman ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilerle konuşup başarılar dilediler. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir