• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
"Biz ilk emri `oku` olan bir dinin mensuplarıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de 2017-2018 eğitim öğretim yılı, Vali Ali Mantı'nın katılımıyla Merkez Atatürk İlkokulunda düzenlenen törenle başladı. Törende konuşan Mantı, ilk emri 'oku' olan dinin mensupları olduğunu ifade etti.

Yaz tatilinin bitmesiyle Türkiye'nin genelinde olduğu gibi Bingöl'de de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyacak 60 bin öğrenci için ilk derz zili çaldı.

Yeni eğitim-öğretim yılının herkese hayırlı uğurlu olmasını temennisinde bulunan Bingöl Valisi Ali Mantı, "İnsanların ve milletin başına ne gelirse cahillikten, fakirlikten ve ayrımcılıktan gelir. Biz fakirliği, tefrikayı ve cahilliği ancak eğitimle önleyebiliriz. İnsanı insan yapan özellikler vardır bunun başında ilim, irfan, edep ve hayâ gelir.  Bunları da ancak ailemizde, okulda ve arkadaş çevremizden elde ederiz. Eskiden okullarda adabı muaşeret vardı.  Bir yıllık öğretmen yeni gelen öğretmenin abisiydi bir yıllık öğrenci yeni gelen öğrencinin abisiydi. Okulda büyüklerin yanında sakız çiğnenmezdi, büyüklerin yanında ayak ayaküstüne atılmazdı, büyüklerin yanında rast gele konuşulmazdı her şey düşünülüp yapılırdı ama maalesef son yıllarda bazı özelliklerimiz kaybediyoruz.  Bunları yeniden kazanabilmek için illa da okullara adabı muaşeret dersi koymak gerekmez.  Çocuklarımıza davranış kalıplarını çok iyi öğretmemiz lazım." dedi.

"İlim en büyük rehberdir"

Mantı, "'Biz ilk emri oku olan bir dinin mensuplarıyız, ilim en büyük rehberdir.' diyen bir önderin mensuplarıyız. Türkiye'de okullaşma oranlarının artması ve çocuklarımızın aldığı eğitim sayesinde iyiye gittiğimizi ve çok daha iyi yerlere gideceğimizi inanıyorum. Her türlü ayrımcılığa bölücülüğe topyekûn karşı çıkmamız lazım. Bugün ülkemizin ilk Türkiye Cumhuriyetinin bütçesi terör belasına alçak ve adi destekçilerine teröre bir bütçe bir Türkiye harcadık.  Bundan sonrada yeni bir Türkiye harcamak istemiyoruz. Hep birlikte bir olmamız lazım." ifadelerini kullandı.

"İnsana yapılan yatırım ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır"

Programda bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin de "2017-2018 eğitim-öğretim yılının öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. İçinde bulunduğumuz yüzyılının hızlı ve teknolojik ilerlemeleri ekonomik ve sosyal gelişmeleri siyasal değişikliklerinin kültürel oluşumların öne çıkardığı yeniliklere ve değişikliklere sahne olduğunu belirtmek istiyorum." dedi.

Engin şöyle konuştu: "Her şeyin insana odaklandığı bu çağda eğitim sistemli yaratıcı zekâya dönük edindiği bilgilerden yenisini üretebilen nesilleri yetiştirecek şekilde oluşturan milletlerin çağın güçlü ülkeleri olarak öne çıktıklarını görmekteyiz. Eğitime yapılan yatırım insana yapılan yatırımdır.  İnsana yapılan yatırım ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Okullarımızda çağdaş eğitimin yanı sıra sosyal kültürel ve sportif etkinliklerin artırılmasını sağlayacak ve fiziki ortamlarında oluşmasına büyük önem veriyoruz."

"Öğretmenlerin özverili çalışmalarını istiyoruz"

Bingöl olarak bu yıl 365 okulda yaklaşık 3 bin 500 öğretmen ve 60 bin öğrenci ile eğitim öğretim faaliyetlerine başladıklarını ifade eden Engin, "İlimizde eğitime verdiğimiz yatırımda öncelikle derslik başına düşen öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı teknik donanım gibi birçok oranda ülke ortalamasının üzerindeki değerlere ulaştık.  Öğretmenlerimizden isteğimiz öğrencilerimize nadide bir fidan gibi yaklaşmalarını öz güvenlerininiz oluşturmanızı onlara aynı zamanda değerler eğitimini vermenizi ve bu eğitimlerin kazanıma dönüştürülmesi içinde akademik başarının yanında özverili bir şekilde çalışmanızı istiyoruz.  Bize emanet ettiğiniz evlatlarınız bizim evlatlarımızdır çünkü onlar bizim geleceğimizdir. Sizler bizim geleceğimizsiniz geleceğimizi hazırlayanda öğretmenlerimizdir.  Yarınlarımızın umudu olarak sizlerden en büyük beklentimiz ülkemizin geleceğine sahip çıkmaktır." şeklinde konuştu.

Bingöl'de 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı açılış programına Vali Mantı'nın yansıra, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Tugay komutanı Ersin Altay, Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, Öğretmenler, aileler ve öğrenciler katıldı. (Nihat Kanat-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir