• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
"Değişimi okumak değişime göre kendimizi gözden geçirmek zorundayız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuşmasına yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek başlayan Yıldırım, Şanlıurfa'da öğrencilerle beraber olmaktan, okulun ilk günü heyecanını yaşamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

"Dünya değişiyor." diyen Başbakan Yıldırım, "Yeni yeni teknolojiler, yeni bilgiler internetle, bilişimle, artık ayağımıza, önümüze geliyor. Dolayısıyla değişimi okumak, değişime göre kendimizi de gözden geçirmek zorundayız." dedi.

Dünyanın ilk üniversitesinin Harran'da kurulduğuna dikkati çeken Yıldırım, Harran isminin de Hz. İbrahim'in kardeşinin ismi olduğunu anlattı. Yıldırım, "Böyle güzel bir geçmişi olan şehirde olmak, cıvıl cıvıl, gözleri ışık gibi parlayan yavrularla olmak bizim için dünya saadeti. İstiklalimizin, hürriyetimizin ateşini yakan şehir Şanlıurfa. Buradan bütün Türkiye'ye, bütün illere, aynı heyecanı yaşayan bütün öğrencilerimize, velilerimize, vatandaşlarımıza selamlarımızı gönderiyoruz." diye konuştu.

"Taşa toprağa yapılan yatırımın ömrü sınırlı"

Vatandaşın ihtiyacı olan her şeyi yaptıklarını ama taşa toprağa yapılan yatırımın ömrünün sınırlı olduğunu bildiklerini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Taşa toprağa yapılan yatırımın ömrü sınırlı. 40-50 sene bilemedin 100 sene ama insana yatırım yapmamın ömrü nesilden nesile devam ediyor. Onun için insana yatırıma kesintisiz devam edeceğiz. Anaokulundan ilkokula, ortaokuldan liseye ve üniversiteye kadar eğitimin bütün aşamalarında fırsat eşitliğini sağlayacak bilimsel temele dayalı eğitim sistemi oluşturmanın gayreti içindeyiz. Milli Eğitim Bakanımız söyledi. Eğitimde değişiklik oluyor. Tabii ki değişecek, çünkü dünya değişiyor, yeni yeni teknolojiler, yeni bilgiler internetle, bilişimle, artık ayağımıza, önümüze geliyor. Dolayısıyla değişimi okumak, değişime göre kendimizi de gözden geçirmek zorundayız. Bir yandan okulların, dersliklerin fiziki ihtiyaçlarını gidermek diğer yandan da eğitimin içeriğini, muhtevasını geliştirmek mecburiyetindeyiz." (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir