• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Diyarbakır'da 441 bin öğrenci ders başı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlaması münasebetiyle Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve il protokolünün katılımıyla kutlama programı düzenlendi.

Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Yenişehir İlkokulunda düzenlen programa il protokolü, kurum ve kuruluş müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı.

Programda katılımcılara hitap eden Vali Güzeloğlu, kent genelinde toplam 441 bin öğrencinin bugün ders başı yaptığını bildirdi.

Öğretmenlerin öğrencilerine rol model olarak çaba gösterdiklerini belirten Güzeloğlu, "Bugün Diyarbakır'ımızda 441 bin öğrencimiz bin 631 okulumuzda, 13 bin 927 derslikte, yaklaşık 19 bini aşkın öğretmenimizle bu çabaya, bu gayrete başlıyor. Her biri ayrı bir değer olan ve eli öpülesi olan öğretmenlerimizin öğrencilerine anne ve baba olarak, onlara ışık olarak, onların rol modeli olarak, geleceğe en güzel şekilde hazırlayacağına inanıyorum." dedi.

İnsanların ve toplumların değiştiğini, insanın değişmesinin de eğitimle gerçekleştiğini dile getiren Güzeloğlu, şunları söyledi: "Şüphesiz, bilmek en büyük erdem demektir. Ama bilerek ve bildiği haliyle davranabilmek de en büyük zenginliktir. Bugün dünyanın bilgi çağında, bilginin en önemli ve değerli varlık olduğunu, doğru bilgiyi öğrenen, sadece bu anlamda bilen değil, bildiğiyle davranabilen bireyler yetiştirmek istiyoruz. Akıllı ürünleri sadece kullanan değil, aklını kullanarak bu ürünleri öğretebilen ve bu teknolojiyi geliştirebilen bireyler istiyoruz."

İnsanlara yönelik tehlikeler karşısında dik durabilen nesiller yetiştirmek istediklerini ifade eden Güzeloğlu, "Tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi, nereden gelirse gelsin, hain her türlü emel ve terör karşısında milletini ve devletini koruyan ve sonuna kadar bunu savunan bir tavra sahip bireyler yetiştirmek istiyoruz. Bu doğrultuda, okullarımızın da bu değerleri aşılayacak, aktaracak, zenginleştirecek bu kurumların şüphesiz ilim, irfan ve sevgi ortamları olmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ise yeni eğitim ve öğretim yılında vurgulanması gereken en önemli şeyin yeni müfredat olduğunu anlatarak, "Ülkemizin geleceği olan nesillerin daha donanımlı olabilmesi için müfredatın yenilenmesi ihtiyacı doğmuştur. Yeni eğitim ve öğretim yılında yenilenmiş, hızla gelişmekte olan, çağın ihtiyaçlarına cevap verecek olan yeni bir müfredat ile başlamaktayız. Müfredatımız, çağı gereği ferdin ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda toplumun her kesiminin katılımı ile yenilenmiştir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Güzeloğlu ve beraberindeki heyet, dersliklere geçerek, çocuklara yılın ilk dersini işledi. (Abdurrahman Tetik, Emrah Deniz - İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir