• DOLAR 32.523
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2421.6
  • ...
Gaziantep'te öğrenciler okullarına kavuşmanın sevincini yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te yeni eğitim-öğretim yılı 60 bini Suriyeli öğrenciler olmak üzere 571 bin 463 öğrenci ve 20 bin öğretmenin de ders başı yapmasıyla başladı. 3 aylık uzun bir yaz tatilinin ardından bugün çalan ilk ders zili ile yeni eğitim-öğretim dönemi başlarken, yaz tatili dolayısıyla uzun bir süre okullarından ayrı kalan öğrenciler, bugün ders zilinin çalmasıyla beraber okullarına tekrar kavuşmanın sevincini yaşadı.

Türkiye genelinde 2017-2018 eğitim-öğretim yılı bugün çalan ders zili ile başladı. Gaziantep'te de yeni eğitim-öğretim yılı 37 bin 657'si geçici eğitim merkezlerinde 21 bin 360'ı ise geçici eğitim merkezleri dışında kalan okullarda olmak üzere toplam 60 bini Suriyeli öğrenci ile birlikte 571 bin 463 öğrenci ve 20 bin öğretmen ders başı yaptı.

3 aylık tatilin ardından sabahın erken saatlerinden okulun yolunu tutan öğrenciler, bugün ders zilinin çalmasıyla beraber okullarına tekrar kavuşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Yaz tatilinin çok iyi geçtiğini belirten Fatmanur Yılmaz, "Okula başladığım için çok mutluyum. Okula başlamayı çok istiyordum. Arkadaşlarımı çok seviyorum. Okulumu özlemiştim. İmam hatip okulunda okumak güzel. Dinimi öğreniyorum. Fazladan güzel dersler alıyoruz. Böylece daha bilgili oluyorum. Yaz tatilim de iyi geçti. Kitap okudum, Kur'an kursuna gittim." dedi.

Tatilde bol bol ders çalıştığını söyleyen Sude Arıcak da "6'ncı sınıfa geçtiğim için ben çok mutluyum. Derslerin aynı olduğunu düşünüyorum. Okulumu, arkadaşlarımı ve öğretmenimi seviyorum. İnşallah derslerimde başarılı olurum. Okulumun bu şekilde devam etmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Okula başladığım için çok sevinçli olduğunu belirten Esma Yılmaz, "Yaz tatilinde hem ders çalıştım hem de gezmediğim yerleri gezdim. Aynı zamanda da derslerime çalıştım. Uzun yaz tatilinin ardından bugün tekrar okula başladığım için de çok mutluyum. 3 aylık yaz tatilinde arkadaşlarımı özlemiştim. Okuluma tekrar geldiğim ve arkadaşlarımla da bir araya geldiğim için çok mutlu oldum." diye konuştu.

İmam hatip okulunda eğitim aldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Hasan Söğütçü ise şunları dile getirdi:

"Yaz tatilinde öğretmenlerimi ve arkadaşlarımı çok özledim. Yaz tatilinin ardından okula başlamak çok güzel. Okula tekrar başlamak benim için çok güzel oldu. Okulumu, arkadaşlarımı çok seviyorum. İmam hatip okulunda okumak bir ayrıcalıktır. İmam hatip okulunda eğitim aldığım için çok mutluyum." diye konuştu.

Uzun süredir okulundan ayrı kaldığını, bugün ise yeniden okuluna kavuşmanın sevincini yaşadığını ve arkadaşlarıyla hasret giderdiğini söyleyen Bilal Sağır ise "Okula başladığım için çok mutluyum. Hem arkadaşlarımı hem de ben tekrar okula geldiğimiz için çok mutluyuz. Yaz tatilinde hem arkadaşlarımı hem de öğretmenimi çok özledim. 3 aylık bir yaz tatilinin ardından tekrar okula başladık. İnşallah biz başarılı bir şekilde okula devam ederiz." temennisinde bulundu.

Halil Delen, Mehmet Yılmaz ve Elif Kaplan da uzun bir süredir okullarına hasret kaldıklarını, öğretmen ve arkadaşlarını çok özlediklerini söyleyerek çok heyecanlı olduklarını ve ders başı yaptıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)











































Bu haberler de ilginizi çekebilir