• DOLAR 32.54
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2489.07
  • ...
İran ve Pakistan`dan Rohingyalılara yardım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri ve Pakistan Genelkurmay Başkanı Qamar Cavid Bajwa arasında dün telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

Görüşmede; İran ve Pakistan arasındaki askeri iş birliği, sınır güvenliği ve Rohingya Müslümanlarına karşı işlenen insanlık dışı durumun ele alındığı belirtildi.

Myanmar hükümeti ve Budist çetelerin zulmüne uğrayıp göç etmek zorunda kalan Arakanlılara yardım için alınan tedbirlerin yeterli olmadığını belirten Bakıri ve Bajwa, İslam dünyasına seslenerek, bütün askeri ve sivil örgütlerin kaynaklarını ve olanaklarını harekete geçirmeleri çağrısında bulundu.

16 Eylül'de BM tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 409 bin Rohingya Müslümanının şiddetten kaçıp Bangladeş'e sığındığı belirtilmişti.

Öte taraftan, Bangladeş yönetimi, insani krizle baş edebilmek için bütün dünyaya çağrıda bulunarak, yardım talebinde bulunmuştu.

Ayrıca, Arakanlı göçmenlerin durumunu yerinde incelemek üzere Bangladeş'in Chittagong şehrine gitmeden önce havaalanında açıklama yapan İran Kızılay Başkanı Murtaza Salimi, 40 tonluk insani yardımı cumartesi günü Bangladeş sınırına gönderdiklerini bildirdi.

Salimi, İran'ın, Bangladeş sınır bölgesinde yerinden edilmiş Arakanlı Müslümanlara geçici barınma kampları dâhil 160 ton yardımı daha göndermeye hazır olduğunu ifade etti. (Ahmet Salim Çakar - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir