• DOLAR 32.49
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2473.092
  • ...
Erkan Fırat ilaç alabilmek için yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa'da 6 yılda 5 ameliyat geçiren genç, sağlığına kavuşmak için yardım bekliyor. 26 yaşındaki Erkan Fırat, karaciğerindeki kistin akciğerlerine bulaşması sonucu 5 kez ameliyat geçirdi.

Karnında başlayan ani ağrılarla başvurduğu hastanede "karaciğerde kist" teşhisi konularak tedavi gören Erkan Fırat, bir türlü iyileşemedi. Ağrıları geçmeyince gittiği hastanede ameliyat edilen Fırat'in kisti akciğere de sıçradı. Toplam 5 kez ameliyat olan Fırat, maddi durumu elverişli olmadığı için piyasa fiyatı 16 bin TL olan ilaçları alamıyor.

HASTALIĞI 20 YAŞINDA BAŞLADI

Yaşadığı sıkıntıları anlatan Erkan Fırat, "20 yaşında bu hastalığım başladı. Karaciğerimde kist rahatsızlığı meydana geldi. Bunu kedi, köpek tüyünden meydana geldiği söylendi. O zaman askerlik döneminde olduğum için Adana Numune Hastanesi'ne sevk edildim. Sevk edildikten sonra karaciğer ameliyatı yapıldı. Ameliyattan sonra operasyonun başarılı geçtiği söylenerek doktor beni taburcu etti. Taburcu ettikten sonra tekrar şikayetlerim devam edince hastaneye gittim. Tomografi sonucuna bakılıp tekrar kist olduğu farkına varıldı. Kapalı ameliyatı reddederek GATA'ya sevkimi istedim. Oradaki doktorlar tarafından tekrar bir karaciğer ameliyatı olması tavsiye edildi. Ve karaciğer ameliyatını oldum. Başarılı geçtiği söylendi. Bundan sonra hava değişimi için memleketime gittim. Hava değişimini aldım ama ameliyat yapılan bölümde apse oluştu. Malatya Turgut Özal Tıp Hastanesi'nde apse olduğu söylenerek karın fıtığı teşhisi konuldu. Oysa biz bunun karın fıtığı olmadığını düşünerek tekrar başka bir doktora müracaat ettik. Ve apse neşterle açılarak boşaltıldı" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir