• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...

İSTANBUL

Türkiye Finans Katılım Bankası`nın  açıklamasına göre, TF Varlık Kiralama AŞ'nin yurt içi piyasada ihraç ettiği 125 milyon TL tutarlı yeni kira sertifikası ihracı başarıyla tamamlandı. 11-13 Eylül'de talep toplaması yapılan sertifika ihracı, yönetim sözleşmesine dayalı olarak gerçekleştirildi. 175 gün vadeli kira sertifikasının yıllık basit getiri oranı ise yüzde 12,10 oldu.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Türkiye Finans Hazine ve Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Hakan Uzun, "Türkiye Finans olarak katılım bankalarının reel ekonomiye verdiği desteğin en somut göstergelerinden biri olan kira sertifikası ihracı alanında sağladığımız yüksek finansmanla sektördeki söz sahipliğimizi sürdürüyoruz.

Kurduğumuz ikinci bir varlık kiralama şirketi aracılığıyla, Türkiye`de reel sektörün finansmanında kira sertifikası ihracını uygulayan ilk katılım bankası olarak önümüzdeki dönemde de katılım bankacılığı prensiplerine uygun olarak kaynaklarımızı çeşitlendirmeye ve reel ekonomiye destek olmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

AA