• DOLAR 32.565
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2442.001
  • ...
Yurt Öğrencileri Yatakları Ateşe verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Tunceli`deki Namık Kemal Endüstri Meslek Lisesi Öğrenci Pansiyonu`nda kalan 150 öğrenci, barınma ve yemek şartlarının kötü olduğu gerekçesiyle yatakları ateşe verdi.

Moğultay Mahallesi`nde bulunan pansiyonun öğrencileri, önce binanın kapılarını kapattı. Yatakları ateşe veren öğrenciler, odaların camlarını kırarak aşağı sandalye, yastık ve diğer eşyaları attı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Tunceli
 
Belediyesi`ne ait itfaiye ekipleri de öğrencilerin aşağıya attıkları yanıcı maddeleri söndürdü.
Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, öğrencileri yatıştırmak için olay yerine geldi. Megafonla öğrencilere çağrıda bulunan Şahin, daha sonra yurda girerek eylemlerini sona erdirmeleri yönünde telkinde bulundu. Öğrencilerin polislerin geri çekilmesini istemesi üzerine ekipler geri çekildi. Eylemci öğrenciler de kapıları açarak aşağıya indi. Bu sırada bazı polislerin çekim yaptığını ileri süren öğrenciler, polis olduklarını iddia ettikleri vatandaşlara taş ve sopalarla saldırdı.

Öğrenciler daha sonra yurt binasının önünden kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Öğrencilerden bazıları yurtta barınma ve yemek sorunları yaşadıklarını ve öğretmenlerden şiddet gördüklerini öne sürdü. Adını vermeyen bir öğrenci, önceki gün yurda gelen polislerin bazı öğrencilere biber gazı sıkarak tehdit ettiğini söyledi.

Belediye Başkanı Edibe Şahin ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin araya girmesiyle olay yatıştırıldı. Pansiyonun kullanılamaz hale gelmesi üzerine 150 öğrenci öğretmen evi ve ilde bulunan misafirhanelere yerleştirildi.

Kaynak: ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir