• DOLAR 32.601
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2496.078
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da yayımlanan bazı yerel gazetelerden haber başlıkları şöyle;
 
VAN OLAY GAZETESİ: "Yüz Evi de Yıkılsa Bir Ev Verilecek"
Evleri yıkılanlara bir ev verileceğini ve şu an yapımı devam eden 15 bin 323 konutun acil olarak eve ihtiyacı olanlara tahsis edileceğini belirten Karaloğlu, "evleri yıkılan insanlarımıza bu gün -15 derecede beton dökerek ev yetiştirmeye çalışıyoruz. Bizim bütün çabamız zaruret durumunda bulunan vatandaşın ihtiyacını gidermek. Ancak şunu herkes bilmeli. Evi yıkılan her bir vatandaşa bir ev verilecek. 100 tane evi yıkılmış olsa dahi verilecek ev sayısı 1 tanedir" dedi.
 
Vanlılar Kadına Şiddet Yasasına Nasıl Bakıyor
8 Mart`ta jet hızıyla meclisten geçirilen, Kadın ve Aileden sorumlu Devlet bakanı Fatma Şahin`in "Devrim niteliğinde bir yasa" olarak nitelendirdiği kadına şiddet yasasına vatandaşlar tepki gösterdi.
 
Sürücü Kursları Depremin Zararlarını Atlatmaya Çalıyor
Van`da yaşanan depremlerde her kurum gibi depremden olumsuz yönde etkilenen sürücü kursları da depremin yaralarını sarmaya çalışıyorlar.
 
Van Postası: Vali Karaloğlu Yerel Gazete Temsilcileriyle Bir Araya Geldi
Van Valisi Münir Karaloğlu, yaşanan afet sonucu Van`da her kesimin etkilendiğini söyleyerek, "Basın sektörü de depremden nasibini aldı. Resmi ilan yayınlayarak hayatını idare ettiren gazetecilerin büyük sıkıntı yaşadığını biliyoruz. Ama önümüzdeki aylarda yapılacak pek çok ihalenin yerel gazetelerde yayınlanmasıyla gazeteler ekonomik açıdan rahatlayacaktır" dedi.

Vangölü Ekspres: Vali Karaloğlu, Güney Kore Halkının Gönderdiği Montları Öğrencilere Dağıttı
Van Valisi Münir Karaloğlu, Güney Kore halkının Kızılhaç aracılığıyls gönderdiği montları ihtiyaç sahiplerine dağıttı.
 
Bölge Gazetesi: Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde Büyük Başarı
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde görevli göz doktoru Muhammet Batur, klinikte her türlü tümör ameliyatlarını yaptıklarını belirtti.
 
Almanya Yardımlaşma Dernek Yöneticileri Erciş`te
Almanya Hannover Aşağı Saksonya Eyaleti Türk Toplumu Yönetim Kurulu Üyesi Belit Nejat Onay ile Almanya-Afrika Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Pierre Rodriguez, Van`ın Erciş ilçesinde Türk Kızılay yetkileri ile birlikte dar gelirli öğrencilere kışlık giyim malzemesi yardımında bulundu.
 
Gazete Van: Van`da Eriyen Kar Suları Kabus Oldu
Van`da yaşanan depremlerin ardından kendi kurdukları çadırlarda kalan depremzedeler, havaların ısınmasıyla birlikte şimdi de eriyen kar suyu ile mücadele ediyor.
(Mahmut Aytekin - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir