• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
El Ezher Şeyhi Liderleri Göreve Çağırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Mısır El-Ezher Şeyhi Dr. Ahmed Et-Tayyib, Siyonist işgal güçlerinin Gazze Şeridi`ni hedef alan saldırılarına ve ihlallerine son vermek, Kudüs ve Mescid-i Aksa`da yürütülen Yahudileştirme çalışmalarını durdurmak üzere Arap ve İslam ülkeleri liderlerinin mutlaka harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
 
El-Ezher Şeyhi Dr. Ahmed Et-Tayyib, bugün (13 Mart Salı) konuyla ilgili kısa bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan bildiride, Filistin`in acıların ve kederlerin birleştiği bir yer olduğu kaydedilerek, "Keşke Arap dünyasının ve Müslümanların yetkilileri düşmanların eliyle de olsa tarihten ders alsalar" ifadesine yer verildi.
 
Bildiride ayrıca Mescid-i Aksa`nın özgürlüğüne kavuşmasının, Müslümanların ve Hıristiyanların canlarının ve namuslarının korunmasının ancak Arap kalkınması, yeni bir planlama ve ciddi tavırlarla gerçekleşebileceği kaydedildi.
 
Siyonist işgal güçlerinin 9 Mart Cuma günü ikindi saatlerinde başlattığı Gazze Şeridi`ni hedef alan saldırılarında Halk Direniş Komiteleri Genel Sekreteri Zuheyr El-Kaysi ve direniş liderlerinden Mahmud Haneni başta olmak üzere 25 Filistinli şehit oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir