• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2528.304
  • ...
BDP İzmir İl Başkanı Ggözaltında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA merkezli olarak polis tarafından 3 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, geçen yıl 4 Nisan günü gerçekleştirilen PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlamalarına katılıp,PKK propagandası yaptığı saptanan ve aralarında BDP İzmir İl Başkanı Fuat Mikailoğlu’nun da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Yapılan çalışmanın ardından savcılıktan izin alan Terörle Mücadele Şubesi polisleri, sabah saatlerinde etkinliğe katıldıkları saptanan kişilerden 9’unu yakalamak için Şanlıurfa, İzmir ve Aydın’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda; BDP İzmir İl Başkanı Fuat Mikailoğlu, BDP İzmir İl yöneticisi Sultane Erkan, Arif Kaplan, Ahmet Karataş, Nevruz Tekin, Özer Tekin, Reşat Baydan ve Fırat Kaya gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan S.Ç. ise polisin baskını sırasında evinde bulunamadı.

Şanlıurfa’ya getirilecek olan 8 şüphelinin, PKK propagandası yapmak’, ’Suç ve suçluyu övmesuçlarından sorgulanacakları öğrenildi.

Öte yandan, polisin Öcalan’ın doğum gününe ilişkin bugüne kadar yaptığı çalışmalarda 37 kişinin tutuklandığı, aynı etkinliğe katılıp suç işlediği belirlenen kişilerin yakalanmasına yönelik operasyonların süreceği de bildirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir