• DOLAR 32.598
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2509.042
  • ...
Avrupa`daki İslami STK`lardan Cami Saldırısına Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BELÇİKA - Avrupa`da faaliyet gösteren ve aralarında Belçika El Gazali Cemiyeti ile Basel Said-i Nursi Vakfı`nın bulunduğu 33 STK adına yapılan açıklamada, Brüksel`de bir camiye düzenlenen Molotoflu saldırının kınanarak olayın aydınlatılması istendi.
 
Müslümanların her zamankinden daha fazla vahdete ihtiyaç duyduğu günlerde böyle bir saldırının üzüntü verici olduğu belirtilen açıklamada, "Dünyanın farklı coğrafyalarında Müslüman ülkeler işgal altındayken ve birçok Müslüman ülkede ise adına "BAHAR" denilen olaylar yaşanırken, dünyanın bir diğer ucunda Müslümanlara ait bir mekânın, bir caminin yine Müslüman bir ülkenin vatandaşınca kundaklanması ve görevli bir âlimin şehid edilmesi esef verici bir olaydır" denildi.
 
İslam`daki mezhep farklılıklarının kuru bir taassupla düşmanlığa çevrilmesinin, yüzyıllardan beridir İslam düşmanlarının arzusu olduğu ifade edilen açıklamada, İslam topraklarına ekilen bu nifak tohumlarının Avrupa coğrafyasına da taşınmış olmasının, tamamıyla Avrupa`daki İslam düşmanlarına verilmiş bir malzemeden ibaret olduğu vurgulandı.
 
Camilerin ve diğer kutsal mekânların, muhteremliğini ve dokunulmazlığını tartışmaya açan bu tür saldırıların kesinlikle kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamanın devamında, "İslam düşmanlarının yıllardan beridir bu tür provokasyonlarla, Müslümanları bir birine kırdırmak istediği herkesçe bilinmektedir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm Müslümanları bu tür şeytani oyunlara karşı uyanık ve feraset sahibi olmaya davet ediyoruz.
 
Bu olayın bir an önce aydınlatılmasını, sorumluların hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını talep etmekle beraber tüm Müslümanları bir kez daha bu tür olayların yaşanmaması için duyarlılık göstermeye çağırıyoruz" denildi.
Açıklamalarında, "Olayı Şii-Sünni kavgası olarak değil de İslam`a yapılmış bir saldırı olarak algıladığımızı ilan ediyor ve saldırıyı nefretle kınıyoruz" ifadelerini kullanan 33 STK, "Olayda Şehid olan İmam Abdullah Dadou`a Allah`tan rahmet dilerken başta ailesi olmak üzere tüm İslam Âlemi`ne taziyelerimizi sunarız. Yaralı Müslümanlara da Rabbimizden şifa niyaz ediyoruz.
 
Son olarak; Bu menfur saldırıyı kınadığımızı ve İslam düşmanlarınca tezgâhlanan bir oyun olduğuna inandığımızı belirtirken Şehid`in kanının Vahdet vesilesi olmasını dileriz."
(Ahmet Bayram - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir