• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Muş`un en büyük camisi yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş merkezde bulunan Muş Alparslan Üniversitesi eski rektörlük binasının yıkılıp yerine yapılması planlanan ve Muş'un en büyük camisi olacak İmam-ı Şafi Camii hayırseverlerden gelecek yardımları bekliyor.

2 yıl önce temelleri atılan ve inşaatı devam eden İmam-ı Şafi Camisinin bitirilmesi için yetkili ve hayırseverlere seslenen İmam-ı Şafi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Masum Yıkın, Allah'ın evi olan caminin yarıda kalmamasını istedi.

Hayırsever ve iş adamlarının yapacağı en güzel hayrın cami yapımına sunulacak yardımın olduğunu belirten Yıkın, hayır işlemek isteyen herkesin yardım edebileceğini söyledi.

Cami inşaatının 2 sene önce başladığını ve 2016'dan itibaren cami inşaatında hummalı bir çalışmanın başlatıldığını belirten Yıkın, "Şu anda üzerinde bulunduğumuz inşaat, İmam-ı Şafii Camii ve Külliyesi'nin inşaatıdır. Bu inşaatımız iki senedir başlamıştır. 2015'te sadece camimizin temeli atılmıştı, 2016'dan itibaren caminin inşaatında ciddi bir çalışma başladı. Bir yıllık çalışma neticesinde bu seviyeye geldi. Muş'un ve hatta Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük camii özelliğini taşımaktadır. Bu caminin buraya kurulmasındaki temel amaç ilimizin büyük bir camiye ihtiyaç duymasıdır. Muş'umuzda böyle büyük bir ihtiyaca cevap veren bir cami olmaması, bu caminin yaptırılmasını sağladı." dedi.

Muş'ta bulunan camilerin ihtiyaca cevap vermediğini ve kış aylarında insanların dışarıda namaz kılmak zorunda kaldıklarına değinen Yıkın, "Mevcut camilerimizin her birisi 500 kişilik, bin kişilik kapasiteli camilerdir. Bundan dolayı da özellikle kışın yağışlı günlerde cemaatimizin büyük bir kısmı dışarıda kalıyordu. Bu da büyük bir sıkıntı oluyordu. Biliyorsunuz memleketimizde kış mevsimi oldukça soğuk ve sıkıntılı geçiyor. Bu sorunun önüne geçebilmek adına camimizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu nedenlerden dolayı bu camimize ihtiyaç duyuldu. Camimizin bulunduğu alan, ilimizin en merkezi, en işlek yerlerinden birisidir. Camimizin üç tarafı da ana caddelerdir. Camimizin inşaat çalışmalarına devam etmekteyiz. İnşallah bu camimiz bitince, 7 bin kişinin bir anda namaz kılabileceği bir cami olacaktır." diye konuştu.

Caminin bu güne kadar hayırseverlerin destekleriyle yükseldiğine değinen Yıkın, "Camimiz tamamen hayırsever halkımızın desteği sayesinde bu güne gelmiştir. Şu ana kadar resmi hiçbir makamdan yardım talebimiz olmadı. Bundan sonra da olacak mı? olmayacak mı? bilemiyorum. Ama şu ana kadar resmi kurumlardan her hangi bir yardım da almış değiliz. Çok büyük bir sıkıntı çekiyoruz. Gerçekten camimizin inşaatı tamamlanana kadar yaklaşık olarak 10 ila 15 trilyon arasında bir maliyete ihtiyaç vardır. Biz bütün bu parayı Muş halkımızdan temin edemeyiz, bu zor olur. Şu ana kadar da halkımızın destek ve yardımıyla buraya kadar geldik. Bundan sonra da camimizi tamamlayabilmek için biz yine hem Muş halkımızdan, şimdiye kadar yardımını esirgemeyenlerden destek ve yardımlarını bekliyoruz. Sadece ilimizde değil, bütün illerde yaşayan Muşlu vatandaşlar olsun, gerek diğer duyarlı Müslüman hayırsever zenginlerimiz olsun, gerekse yurt dışında bulunan kardeşlerimiz olsun bu camimize yardım ve desteklerini bekliyoruz. Yardım sadece para değil, demir olabilir, beton olabilir, kum olabilir. Bu konu üzerinde bütün Müslüman kardeşlerimizin yardım ve desteğine ihtiyacımız vardır." ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir