• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2497.616
  • ...
Şanlıurfa`da isot festivali düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından "Acımız Büyük, Keyfimiz Yerinde" sloganıyla isot festivali düzenlenecek.

Konuyla ilgili Sakıbın Köşkü'nde basın toplantısı düzenleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, festivalin 7-8 Ekim günlerinde düzenleneceğini bildirdi.

Özçınar, "İsot festivali, 16 Eylül itibariyle tarlada isot hasatı programıyla başlayacak. 23 Eylül itibariyle de isotun tarladan gelip kurutulması ve sofralarımıza hazır hale gelişini anlatan bir serüven anlatılacak. Asıl programımızın omurgasını 7-8 Ekim oluşturacak. 7 Ekim Cumartesi günü saat 11.00'de Ulu Camii'nin önünden Haşimiye Meydanı'na, oradan da Barutçu Hanı'na kadar bir kortej yürüyüşümüz olacak. Saat 12.30 itibariyle Barutçu Hanı'nda 'İsotun Tarladan Sofraya Gelişi Serüveni' adlı bir resim sergimiz olacak. Daha sonra saat 14.30'da ise isottan yapılan çeşitli yemeklerin tanıtımı ve sunumu ile ilgili bir programımız olacak. Bununla birlikte 16.45'te 'Bizim Acının En Tatlısı İsot' yarışması olacak. Bu yarışma da bizim mutfak müzemizde yapılacak." dedi.

Ayrıca Özçınar, düzenleyecekleri isot festivali için broşürlerin basıldığını sözlerine ekledi.

Toplantıya; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özçınar'ın yanı sıra belediye yetkilileri ve basın mensupları katıldı. (Hüseyin Sayhar - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir