• DOLAR 32.603
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2496.13
  • ...
Bitlis`te 3 bin 688 kişiye evde bakım hizmeti veriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde engelli ve yaşlılar için evde bakım hizmetleri devam ediyor. Bu kapsamda, Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kentte 3 bin 688 kişiye evde bakım hizmetleri veriliyor.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmetullah Altun, eylül ayı itibariyle 2017 yılında evde bakım hizmetleri için toplam 31 milyon 398 bin 537 TL'lik yardım yapıldığını, bundan sonra da kurum olarak farklı alanlarda hizmetlerin aralıksız bir şekilde devam ettirileceğini belirtti.

Altun, "Bakanlık ve Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak toplumun çocuktan engelliye, yaşlıya, şehit ailelerine ve dezavantajlı gruplar hizmet alanımızda yer almaktadır. Kimsesiz çocuklara kurum bakımı hizmetlerimiz var. Tabi, kurum bakımı hizmeti son çare. Önemli olan çocuklarımıza kendi sosyal çevreleri içerisinde, özellikle bir akrabası tarafından bakılması, bu mümkün olamıyorsa koruyucu aile hizmetinden yararlandırmaktır. Bu daha iyi bir model. Koruyucu aile modelinde çocuğumuz bir akrabası tarafından bakılacağı gibi profesyonel bir koruyucu aile de çocuğumuza bakabilmekte. Asıl olan çocuğun sosyal hayat içerisinde kalmasını temin etmektir. Bu amaçla Bitlis il genelinde yaklaşık 700 çocuğumuz ekonomik olarak desteklenmektedir." dedi.

Engelli ve yaşlıların evde bakımları başta olmak üzere birçok projeyle hizmet sunduklarını anlatan Altun, sözlerine şöyle devam etti: "Engellilerimize yönelik evde bakım hizmetlerimiz olanca hızıyla devam etmektedir. Yaklaşık 3 bin 700 engellimiz şu an hizmetten istifade etmektedir. Ayda bin 27 lira destek ödemesi yapmaktayız. Bunlarla ilgili hem rehberlik hem danışmanlık hem de denetim hizmetleri sürdürüyoruz. İl genelinde günlük ortalama 3-4 ekibimiz sahada hem vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyor hem de engellilerimizin yaşam koşullarının iyileştirilmesiyle ilgili rehberlik, danışmanlık yürütüyor. Denetimler yapılıyor. Yani vatandaşımız engellisine bakıyor mu, şartları iyi mi? Bütün bunları gözden geçiriyoruz. Engelli bakımında diğer bir hizmetimiz ise kurum hizmetidir."

"Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini fiziki olarak bitirdik"

Ahlat ilçesinde Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini fiziki olarak bitirdiklerini dile getiren Altun, "Şu anda aktif hale getirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. 2017 yılı içerisinde inşallah faal hale getirerek, engellilerimizin hizmetine sunacağız. Bütün amacımız engellimizin toplumda yaşam kalitesini yükselterek, toplum içerisinde kalmasını temin etmektir. Bazen toplum içerisinde kalamayan kimsesiz engellilerimiz oluyor. Bunlara da kurum olarak hizmet vermekteyiz. Bununla birlikte şehit ve gazi ailelerimiz var. Bunlar da unutmadığımız hizmet gurubumuz. Bunlarla ilgili hem özel günlerinde hem diğer günlerinde yanlarında olmaya çalışıyoruz. Aile ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Öte yandan, ilçelerimizde bulunan sosyal hizmetler müdürlüklerimiz mevcut. Burada toplumun tümünü hedefleyen hizmetler sürdürmekteyiz." ifadelerini kullandı.

Kentte şiddet mağduru kadınlara yönelik psikolojik ve danışmanlık desteğini sunduklarını belirten Altun, zorla evlilik konusunda da din görevlileri ve muhtarlarla birlikte ciddi anlamda bir çalışma yürüterek, bilinçlendirici seminerler düzenlediklerini söyledi.

Son olarak Altun, kentte 2017 yılının ilk 8 ayı içerisinde evde akım desteğinden yararlanan 3 bin 688 kişiye 31 milyon 978 bin 537 TL, ekonomik destek sağlanan 683 çocuğa 3 milyon 529 bin 529 TL, doğum yardımı alan 5 bin 352 çocuğa 2 milyon 766 bin 776 TL, koruyucu aile desteği alan 7 çocuğa 82 bin 242 TL ve 205 bin TL ücretsiz seyahat desteği olmak üzere toplam 38 milyon 594 bin 286 TL yardım yapıldığını sözlerine ekledi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir