• DOLAR 32.573
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2426.93
  • ...
Yetimler Vakfı bin yetim öğrenciye kırtasiye yardımı yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı), pazartesi günü başlayacak 2017-2018 eğitim öğretim yılı öncesinde Diyarbakır'da aralarında Suriyeli mülteci çocukların da bulunduğu bin yetim öğrenciye kırtasiye yardımı yapacak.

Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan vakıf binasına getirilen kırtasiye malzemeleri, vakıf gönüllüleri tarafından hazırlanıp okul çantalarına yerleştirildi. İçi kırtasiye malzemeleri ile doldurulan çantalar, yarından itibaren çocuklara dağıtılacak.

Yapılacak olan yardımlar hakkında açıklamalarda bulunan Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı) Genel Başkanı Fikri Karavil, aralarında Suriyeli mülteci çocukların da bulunduğu bin öğrenciye kırtasiye yardımında bulunacaklarını belirtti.

Her ay düzenli olarak 720 yetim çocuğa yardımda bulunduklarını ifade eden Yetimler Vakfı Genel Başkanı Karavil, vakıflarına başvuran yetimlerin sayısının arttığına dikkat çekerek, hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

Kırtasiye yardımının yapılması için çalışmalarının bitmek üzere olduğunu dile getiren Karavil, "Düzenli olarak yardım ettiğimiz yetim kardeşlerimizin kırtasiye ve okul eğitimleriyle ilgili araç gereçlerini temin etmek için bir çalışma başlattık. Bu çalışma çerçevesinde sizin de gördüğü gibi hazırlıklarımızı yapıyoruz. Onlara vereceğimiz çantaları, defterleri ve kırtasiye malzemelerini hazırlıyoruz. İnşallah yarından itibaren 4 merkez ilçemizde ve diğer ilçelerimizdeki temsilcilerimiz aracılığıyla bakmış olduğumuz bu yetim kardeşlerimize bu kırtasiye yardımlarını ulaştıracağız." dedi.

Şimdilik 750 öğrenci için kırtasiye yardımı hazırlıklarını yaptıklarını ifade eden Karavil, talep olması halinde 250 kırtasiye paketinin daha ekleneceğini söyledi.

"Düzenli olarak bu kardeşlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz"

Karavil, "Şu anda bizim hesaplamamıza göre 750'ye yakın yetim kardeşimize bu kırtasiye yardımlarını ulaştırmayı arzuluyoruz. Eğer ihtiyaç olursa 250 ek kırtasiye paketi hazırlayabiliriz. Ayrıca Suriyeli muhacir aileler de var, onlara katkı sunabilmek için de bir çalışma yapacağız. Şimdi düzenli olarak her ay 720 yetim çocuğa aylık bağlamışız. 0-15 yaş arasına 70 TL bir katkı veriyoruz. Bunlar düzenli olarak her ay yapılıyor, sadece bir aya mahsus değil. Çocuklara ayrıca gıda yardımında bulunuyoruz. Giyim ihtiyaçları olursa bu noktada da yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Yani düzenli olarak bu kardeşlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz." şeklinde açıklamada bulundu.

"Mesele yetimlere ulaşabilmektir, hayırseverlerle bu yetimleri buluşturmaktır"

"Her geçen gün yetim sayımız artıyor" diyen Karavil sözlerine şöyle devam etti:

"Çevre illerde ve Diyarbakır'a bağlı ilçelerde yetim ailelerimiz var, onlara ulaşmaya gayret ediyoruz. Bize başvuru yapılırsa bunların önce tahkikini yapıyoruz. Ekonomik ve sosyal durumlarını inceledikten sonra herhangi bir geliri olmayanlara aylık bağlıyoruz, bir geliri olan ailelere ise et ve gıda yardımında bulunuyoruz. Ayrıca çocukları bayramlarda giydirip, piknik ve gezilerde bir araya getiriyoruz. Toplumumuzun büyük bir çoğunluğunun yetimlerle ilgili gerçekten bir hassasiyeti var. 720 çocuğun aylığı ortalama 60-70 bin liraya mal oluyor. Bunların tümünü hayırseverlerin katkılarıyla yapıyoruz. Bu da gösteriyor ki toplumun yetimlere karşı bir hassasiyeti var. Mesele onlara ulaşabilmektir, hayırseverlerle bu yetimleri buluşturmaktır. Biz de tüm hayırseverlerden bu yetimlere sahip çıkmasını bekliyoruz." (M. Hüseyin Temel - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir