• DOLAR 32.528
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2422.931
  • ...
Şanlıurfa`da kırtasiyeciler umudunu okulların açılmasına bağladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala kırtasiye eşyaları satışında hareketliliğin yaşanmadığını belirten Şanlıurfalı kırtasiyeciler, okulların açılmasıyla işlerinin hareketleneceğini söylediler.

Yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin sağlığı için kaliteli kırtasiye malzemelerinin alınması gerektiğini anlatan kırtasiyeciler, velilere önemli tavsiyelerde bulundular.

Kırtasiye malzemeleri satışı için bütün hazırlıklarını tamamladıklarını dile getiren Mehmet Çiracı, "Kırtasiye sezonunu bekliyoruz. Zaten birkaç aydır bunun hazırlığını yapıyoruz. Beklediğimiz yoğunluk şu an yok. Okul açıldığında yoğunluk bekliyoruz. Biz her şeyimizi düzenledik. Satışımız listelerle sınırlı değil, tüm veliler kişisel ihtiyaçları için geliyor. Merakı olan kaliteli ürünler almak istiyor. Tabi, okul açılmadan önce gelip alışverişini yapan insanlar da var. Onlar biraz daha iyi ürün almak için geliyorlar. Bazı vatandaşımız listeye bağlı kalıyor. Bazıları da liste olmadan çeşit olarak alıyor. Listede kalite yazıp da kalitesi düşük olan ürünleri tercih eden de var." dedi.

Kırtasiye sezonunda ürünlerin fazlasının alındığını söyleyen Çiracı, velilere kaliteli ürünleri tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Kırtasiye ürünleri süper marketlerde de satıldığı için işlerinde düşüş yaşadıklarına değinen Mahmut Yıldırım, "Şu an yoğunluk sadece kitap anlamında var. Yoksa çanta veya kırtasiye satışımız henüz başlamış değil. Okulların açılmasıyla umut ediyoruz ki yoğunluk başlar, işlerimiz daha iyi olur. Velilerden de ricam gerçekten kaliteli ürün almaya baksınlar. Birçok boyanın sahteleri var. Çocuklarımız küçük, ağzına koyabilir, yiyebilir. Bu konuda rahatsızlanabilirler. Kaliteli ürünleri tercih etmelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Şu anda yoğunluğun fazla olmadığını, okulların açılmasıyla yoğunluk oluşmasını beklediklerini belirten Barış Şimşek ile Mahmut Ceylan, velilerin kırtasiye malzemesi hususunda ucuzluğu değil kaliteyi baz almaları gerektiğini vurguladı. (Hüseyin Sayhar - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir