• DOLAR 32.546
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2429.794
  • ...
Uyum haftasında Siirt`te katılım düşük
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin okul kaygılarını gidermek ve onlara okul ortamını sevdirmek; öğrenme ortamını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanımalarına yardımcı olmak için 2006-2007 eğitim ve öğrenim yılından bu yana "Okulda Uyum Haftası" Projesi uygulanıyor.

Okulda Uyum Programı'nın başladığı Siirt'in çevre mahallelerinde bulunun okullarda katılımın çok düşük olduğu görüldü.

Konuyla ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Çevik Ersin Temel İlkokulu Müdürü Naci Baykara, Okula Uyum Programı kapsamında bütün hazırlıkları tamamladıklarını, okulun tadilatını bitirdiklerini, bütün öğretmenlerle hazır bulunduklarını fakat programa katılımın çok düşük olduğunu söyledi.

"Çocukların dörtte biri gelmiş durumda"

Baykara, "Bu uyum haftası nedeniyle öyle tahmin ediyorum çocuklarımızın katılımı çok düşük. Bunun en büyük nedeni; çevre okullarda okuyan öğrencilerin köylerden göç eden ailelerin çocukları olmasıdır. Yaz olması sebebiyle şu anda köyden gelmeyen aileler var. Bu nedenle çocukların dörtte biri gelmiş durumda. Ayrıca geçimini sağlamak için mevsimlik işçi olarak batıya gidip çalışan aileler var. Haliyle çocuklarını beraberlerinde götürüyorlar. Onlar da daha dönmemiş." dedi.

Bir başka etkenin çocukların ailelerinin ihmalkâr davranması olduğunu belirten Baykara, "Tabi eskiye nazaran gelişme var. Daha önceleri velileri okula getiremezdik, şimdilerde veliler daha duyarlı. Çocuklarıyla beraber okula geliyorlar." diye konuştu.

Baykara, okul ve öğretmenler olarak uyum programına hazır olduklarını kaydetti.

Okula yeni atandığını ve birinci sınıfların eğitimini üstlendiğini ifade eden eğitimci İbrahim Kanat ise çocukların bazılarının daha önce okul öncesi eğitim aldıkları için sıkıntı yaşamadıklarını, programa adapte olduklarını söyledi.

Öğrencilerle şu anda uyum seminerinde olduklarını aktaran Kanat, "Parmak kasları gelişsin diye, okula adapte olmaları için bu şekilde bir çalışma yürütüyoruz. Birinci hafta olması münasebetiyle haftaya inşallah tam anlamıyla eğitim ve öğretimimize başlayacağız ve güzel bir sonuç almaya çalışacağız." dedi.

"Okul öncesi eğitimi alan ve alamayan çocuklar arasında epey bir fark var"

Çocukların birçoğunun daha önce anasınıfına gittiği için adapte olduklarını dile getiren Kanat, şunları söyledi: "Okul öncesi eğitim alan çocuklarda sıkıntı yaşamıyoruz. Okul öncesi eğitimi alan ve alamayan çocuklar arasında epey bir fark var. Parmak kaslarının gelişmesi, okula adapte olmaları noktasında iyidirler. Biz istiyoruz ki bütün çocuklar okul öncesi eğitimi alsınlar, çocukların eğitimi için çok önemli." (Murat Orhan - İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir