• DOLAR 32.602
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2506.638
  • ...
`İşçi Ölümü`nde Yeni Bir Skandal-BELGE
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İstanbul Esenyurt`ta 11 işçinin ölümüyle sonuçlanan yangında ikinci skandal ortaya çıktı.

Gercekgundem.com adlı sitenin iddiasına göre, CHP İstanbul eski İl Sekreteri Bülent Kerimoğlu, işçilerin sigortalarının yangından bir saat sonra yatırıldığının belgelerini ele geçirdi. Belgelere göre, işçilerin çalıştığı Kaldem adlı şirket, faciayı öğrenir öğrenmez, işçilerin ``sigorta girişi``ni yaptırdı!

KAYI İNŞAAT adlı şirketin aldığı ihalede ``alt firma`` olarak hizmet veren Kaldem A.Ş ise, 11 canın hayatını kaybetmesine mal olan pazar gecesi, tazminat ve ceza yükünden kurtulmak için ilginç bir adım attı. Kaldem AŞ, kendi bünyesinde çalışan işçilerin bir kısmının "sigorta girişi"ni yaptırdı. Facia haberini saat 21.30 sularında alan şirket, saat 22.40 sularında işçilerin kayıtlarını SGK`ya yaptırdı.

SGK`nın bu duruma nasıl izin verdiği ise ayrı bir skandal konusu.

İşçilerin 11 Mart günü SGK`ya girişlerinin yapıldığını ortaya çıkaran CHP İstanbul eski İl Sekreteri Bülent Kerimoğlu "Bu durum insanlığa da sığmaz, vicdana da, ahlaka da" dedi.

Kerimoğlu, "Türkiye, işçilerin hayatının ne denli ucuz olduğunu görsün diye bu belgeleri okurlarınızın da görmesini istiyorum" ifadesini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir