• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yüksekova'da yeni sondaj kuyusu açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde eski su şebekesinin ilçeye tam anlamıyla cevap verememesi ve gereken su ihtiyacını karşılayamaması üzerine Yüksekova Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından Keson Kuyusu'na bağlı 150 metre derinlikte ve saniyede 50 litre su veren yeni bir sondaj kuyusu açıldı.

İlçenin yarısından fazlasını besleyen Keson Kuyusu'na bağlı kurulan yeni sondajın su sıkıntısına bir nebzede olsa cevap olacağı belirtildi.

Keson Kuyusu'na bağlı olarak çalışacak olan yeni sondaj, önümüzdeki dönemde ilçenin tamamını besleyecek olan 15 bin tonluk depoya bağlantısı sağlanacak.

Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Su ve Kanalizasyon Müdür Yardımcısı İsmet Taşçı, "Uzun uğraşlar sonucu açtığımız kuyumuz aktif olarak çalışmaya başlamıştır. Devir-daimin olması ve bulanık akan suyun temiz ve berrak bir şekilde akması için sondajımız sürekli çalışmakta. İstediğimiz boyutta berrak ve temiz bir şekilde akmaya başladığında yeni sondajımızın su analizi yapılacak uygun görülmesi ile birlikte depoyla bağlantısını sağlanacak. Bu sayede ilçemizdeki su sıkıntısının büyük bir kısmına cevap olacağız inşallah." dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir