• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
"Uyuşturucu kullanım yaşı gittikçe düşüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de ilçe milli eğitim müdürlerine yönelik toplantı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı başkanlığında Savur ilçesinde yapıldı. Toplantıda; 2017-2018 eğitim ve öğretim dönemi hazırlıkları, güncellenen öğretim programı, 4 Başlık 7 Adım Projesi, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği, koordinatör okul müdürlerinin çalışmaları ve Beyaz Bayrak konuları istişare edildi.

Toplantının ev sahibi Savur İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir'e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Sarı, "Öncelikle hepimize hayırlı bir eğitim ve öğretim dönemi diliyorum. Niyetimiz, akıbetimiz hayır olur inşallah. Rabbim yeni eğitim ve öğretim yılına hayır ile başlayıp, hayır ile bitirmeyi nasip etsin inşallah." dedi.

"Yeni eğitim ve öğretim dönemine başlarken tüm dünyadaki özellikle Myanmar'daki mazlumları da düşünmek zorundayız." diyen Sarı, "Hepinizin malumu dünyanın gözü önünde bir vahşet yaşanıyor ve bu kimsenin umurunda dahi değil. Allah'ın izniyle bu topraklarda yetişecek nesiller mazlumların ümidi olacak. Yeni eğitim ve öğretim yılına başlarken bu saiklerle başlamak zorundayız. Yaptığımız iş kolay değil. Bizden beklentiler çok fazla. Çünkü inanıyorum ki yetiştireceğimiz bir insanın dünyanın başına bela olabileceği gibi bir kurtarıcı da olabilir." ifadelerini kullandı. 

Çok yoğun ve hareketli bir sürecin kendilerini beklediğini dile getiren Sarı, "İlimiz nüfus ortalaması çok genç. İlde öğrenci ortalamamız yüzde 33. Bu Türkiye ortalamasının da üzerinde bir oran. Bu bize daha çok sorumluluk veriyor. Bu genç nüfusu iyi yetiştiremezsek hem bize hem ilimize hem ülkemize hem de dünyanın başına bela olabilir. FETÖ örneği capcanlı duruyor önümüzde. Yapacak işlerimizin çokluğu yanında vaktimiz de çok az. Onun için geceli gündüzlü çalışmamız gerekiyor. Bizim mesaimiz 8/5 değil, 7/24'tür. Çalışmalarımızı ibadet aşkı ile yapmamız gerek. Yoksa bize verilen bu emanet bizden alınır. Bu süreci kazasız belasız tamamlamaya gayret göstereceğiz. Bunu başarmanın yolu da iş birliğinden geçiyor." şeklinde konuştu.

Uyuşturucu kullanım yaşına değinen Sarı, sözlerine şöyle devam etti: "Milli eğitim olarak temel amaçlarımızdan biri elinden ve dilinden zarar gelmeyen bir nesil yetiştirmek. Gençlik ile uğraşan kötü niyetli onlarca insan var. Uyuşturucu kullanım yaşı gittikçe düşüyor. Bunların önüne geçmek için güvenlik güçlerimiz ile koordineli bir şekilde okullarımızda her türlü güvenlik önlemlerini alacağız."

Güncellenen öğretim programı seminerlerinin bütün ilçelerde devam ettiğini ifade eden Sarı, "Bu seminerler çok önemli. Bu seminerlere bizzat katılarak seminerlerin gidişatı ve seminerlere katılımları dikkatle takip etmeniz gerekir. Beyaz Bayrak konusu da üzerinde önemle durduğumuz bir konu. Çünkü Beyaz Bayrak müdür-öğretmen-öğrenci-veli iş birliğinin en güzel örneğidir. Bu konudaki çalışmalarımız devam edecektir." dedi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir