• DOLAR 32.508
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2430.287
  • ...
 Gaziantep'te yılın ilk pamuğuna altın ödülü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te yılın ilk kütlü pamuk hasadı yapıldı. Yılın ilk kütlü pamuğunu yetiştiren çiftçi tam altınla ödüllendirilirken, üreticiler bu yıl Gaziantep'te pamuk rekoltesinin geçmiş yıllara oranla daha yüksek gerçekleşmesini beklediklerini söylediler.

Gaziantep'in önemli pamuk üretim merkezlerinden Araban ovasında yılın ilk mahsul kütlü pamuğu hasadı yapılarak satışa sunuldu. Araban ilçesi Eski Altıntaş köyünde çitçi Mehmet Aksu tarafından 80 dönüm arazide yetiştirilen sezonun ilk kütlü pamuğu buradan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesine getirildi.

Gaziantep Ticaret Borsası'na (GTB) tescil işlemleri için müracaatı yapılan ilk ürün pamuk, OSB'deki bir fabrika tarafından satın alındı.

Gaziantep'te sezonunun ilk pamuk hasadını yapmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten çiftçi Mehmet Aksu, 80 dönüm arazide yetiştirdiği kütlü pamuğun 3O tonunu sezonun ilk ürünü olarak satmak için Gaziantep'e getirdiğini söyledi.

Bu yıl pamuk rekoltesinin geçmiş yıllara oranla daha yüksek beklediklerini söyleyen Aksu, "Köyümüzde kendimize ait 80 dönümlük bir arazide pamuk ekimi gerçekleştirdik. Eylül ayının başında ilk hasadımızı yaptık. İlk etapta tarladan toplanan yaklaşık 3O ton pamuğu, sezonun ilk ürünü olarak satmak için Gaziantep'e getirdik. Bu sene geçmiş yıllara oranla çok daha yüksek verim ve kalite bekliyoruz."dedi.

Öte yandan, Gaziantep'te yılın ilk kütlü pamuğunu yetiştiren çiftçi Mehmet Aksu Gaziantep Ticaret Borsası tarafından tam altınla ödüllendirildi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir