• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Yunanistan`da Adım Adım Çöküşe Doğru
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yunanistan`da, ihbar üzerine alıcı kılığına giren Kavala emniyet müdürlüğüne bağlı polisler, bebeğin satışına aracı olan kişilerle 2,5 aylık bebeği satın alma konusunda anlaştı. 12 yaşındaki anne ve aracı üç kişiyle Kavala kenti yakınlarındaki Sarı Şaban (Hrisupolis) mevkiinde buluşan polis, önceden işaretlenmiş olan 12.500 avroyu 12 yaşındaki anneye teslim edip bebeği aldıktan sonra, polis olduğunu söyledi.

Polisten yapılan açıklamada, 12 yaşındaki anne ile birlikte kendisine yardımcı olduğu belirlenen 71 yaşında bir erkek ile 65 ve 44 yaşında iki kadının gözaltına alınarak Kavala Savcılığına sevk edildiği, 2,5 aylık bebeğin ise tedavi için Kavala Hastanesi`ne teslim edildiği bildirildi.

Gözaltına alınan kişilerin, bebek alım satımı yapan bir örgütün üyeleri olduğu belirtildi.

Suç oranı arttı

Öte yandan, Yunanistan`da son bir yıl içerisinde suç oranında büyük artış kaydedildiği bildirildi.

Yunan Polis Teşkilatı (ELAS), 2011 yılında, geçen yıla oranla başta başkent Atina`nın da yer aldığı Attiki ve Selanik bölgeleri olmak üzere, tüm ülkede hırsızlık ve soygun vakalarında büyük artış kaydedildiğini, özellikle ev soygunlarında yüzde 125 oranında artış görüldüğünü açıkladı.

Ülkenin içeresinde bulunduğu ekonomik krizin belirleyici rol oynadığı artan hırsızlık ve soygun vakalarının sıkça kanlı olaylarla sonuçlandığı, bu durumun da vatandaşların güven duygusunu büyük oranda sarstığı belirtildi.

Ülkede son zamanda şantaj, dolandırılıcılık ve kaçakçılık olaylarında da artış gözlendiği belirtilen ELAS açıklamasında, 2011 yılında ülke çapında 6 bin 636 soygun ve 96 bin 225 hırsızlık vakası meydana gelirken, bunlarla ilgili 184 bin 920 kişinin tutuklandığı kaydedildi.

AA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir