• DOLAR 32.491
  • EURO 34.608
  • ALTIN 2473.491
  • ...
Gaziantepli hacılardan ilk kafile kente döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hac farizasını yerine getirmek için 11 Ağustos tarihinde, ilk kafile olarak dualarla kutsal topraklara uğurlanan Gaziantepli hacılar memleketlerine döndü. Yakınları tarafından gözyaşlarıyla karşılanan hacılar, hacda elde edilen kazanımların hayata yerleştirilmesi gerektiğini belirttiler.

Gaziantep'ten hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden ilk hacı kafilesi kente dönüş yaptı. Kafile, Suudi Arabistan'ın Cidde ve Medine şehirlerinden Türk Hava Yollarına ait tarifeli uçakla öğle saatlerinde Gaziantep Havaalanına indi.

Gaziantepli Hacılar, kendilerini karşılamak için havaalanının önünde sabırsızlıkla bekleyen yakınlarıyla kucaklaştılar. Karşılama sırasında duygusal anlar yaşanırken, bazı hacıların ve yakınlarının ise ağladığı görüldü. Bir yandan memleketlerine dönmenin ve yakınlarıyla buluşmanın sevincini yaşayan hacılar, bir yandan da kutsal topraklardan ayrılmanın hüznünü yaşadı.

İlk hacı kafilesini karşılayan İl Müftü Vekili ve Yardımcısı Mehmet Yaman, hacıların haclarının Allah katında mebrur olması temennisinde bulundu.

Türkiye genelinde 100 bin kişinin, Gaziantep'ten de 2 bin kişinin kutsal topraklara gittiğini bildiren Yaman, "2017 yılı hac dönemi kapsamında 11 Ağustos'ta Gaziantep'ten gönderdiğimiz ilk kafilemiz; bugün kazasız, belasız ve eksiksiz bir şekilde yaklaşık 200 hacımız döndü. Rabbim haclarını kabul eylesin. Rabbim dışarıda onları bekleyen yakınlarıyla inşallah tekrar beraber nice ömürler sürmeyi nasip eylesin. Hacca gitmek için sıra bekleyen kardeşlerimiz var. İnşallah önümüzdeki yıllarda da diğer kardeşlerimize de rabbim hacca gitmeyi nasip eylesin.  2017 hac döneminden Gaziantep'ten hacca giden 8 kafilemizden ilki geldi. Diğer kafilelerde inşallah birer-ikişer gün aralıklarla dönüş yapacaklar. Rabbim inşallah bütün hacılarımızın haccını 'Haccı mebrur' eylesin." dedi.

Memleketlerine dönmenin heyecanını yaşadıklarını belirten hacılar ise hac ibadetinin çok güzel bir ibadet olduğunu, tüm dünya Müslümanlarının birbirlerini görmesi ve omuz omuza birlikte tek vücut halinde Kâbe etrafında ibadet etmesinin ise ayrı bir güzellik olduğunu vurguladılar.

Hacılardan Ömer Talay, Arakan başta olmak üzere bütün Müslümanlara dua ettiklerini belirterek, hac ibadetini yerine getirmenin sevincini yaşadığını söyledi.

"Hacca genç yaşta gitmek lazım"

Hacca gitmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirten Talay, "Tüm Müslümanlara inşallah nasip olur. Hacca gitmek çok güzel bir duygudur. Hacca genç yaşta gitmek lazım. Genç yaşta o kutsal toprakları görmek lazım. Genç yaşta hacca gitmek, rahat ibadet yapma açısından daha güzel oluyor. Gücü yetenlerin genç yaşta yazılıp, kutsal toprakları genç yaşta görmelerini tavsiye ediyorum. Allah bu sevinci herkese yaşatsın. Allah'a şükürler olsun. Hacda yapmamız gereken görevlerimizi yerine getirdik. Arakan başta olmak üzere ülkemize ve bütün Müslümanlara dualar ettik. Haccın duygusu ayrı bir duygudur. Hacda bulunmak, secde etmek, gözyaşı dökmek hiçbir şeye benzemiyor. Ancak yaşamak lazım." dedi.

Hacca çok genç yaşta gidilmesini tavsiye eden Leyla Taşdoğan da "Allah herkese nasip etsin. O kutsal toprakları görmek kadar daha güzel bir şey var mı? Hac ibadetimiz çok iyi, güzel geçti. Allah herkesten razı olsun. Her Müslüman'ın mutlaka gitmesi ve o kutsal toprakları görmesi lazım. Ben de çocuklarımı genç yaşta hacca göndermek istiyorum. Yaşlılar zorlanıyor. Genç yaşta gitmek daha güzeldir." diye konuştu.

Mehmet Aktı ise duygularını şu ifadelerle dile getirdi: "Hacca gidip gelmek çok güzel bir duygu. Hacca gitmek isteyen herkese Allah nasip etsin. Çok memnun kaldık. Büyük bir feyiz aldık. Rabbim sürdürmeyi nasip eylesin. Hacdan önce de yaşantımızın düzgün olması gerekiyor. Hacda kazandıklarımızı inşallah devam ettirir, yeni kazanımlar elde ederiz. İnşallah iyi bir Müslüman olarak hayatımıza devam ederiz. O kutsal toprakları görmek, bu tadı tatmak lazım. Lezzetini ancak gidenler anlayabilirler. Genç olarak daha gitmek daha sağlıklıdır. Yaşlıların çok zorlandığını gördük. Hacca gitmek isteyenlerin genç yaşta gitmelerini tavsiye ediyorum."

Hac ibadetini yerine getiren tüm hacıların, hacda elde ettikleri kazanımları hayatlarına yerleştirmeleri gerektiğini dile getiren Mehmet Duran da "İnanılmaz bir duygudur. Yaşamak ve gitmek lazım. Her anı çok güzel. İnsana ayrı bir haz veriyor. Anlatılmaz bir duygu. Kutsal topraklara gitmek çok güzel. Genç yaşta gitmek daha da güzel. Herkese tavsiyem genç yaşta gidin. Yaşlılar biraz zorlanıyor. Önemli olan hacca gidip gelmek değil. Önemli olan hacda kazandıklarımızı hayatımıza yerleştirmek. Yaşamak ve yaşatmak lazım. İnsanlara da örnek olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Mehmet ve Fatma Gülcan Tutulmaz çifti ise "Hacdan ayrılmanın üzüntüsünü ve burada ise ailemize kavuşmamızın sevinci var. Bundan dolayı da şu an duyguluyuz. Çok güzel bir ibadetti. İnsanların genç yaşta gidip doya doya bu ibadetin hazzını yaşamasını istiyoruz. Yaşlılarımız da görevlerini yerine getirdi, ama daha az ibadet yaptılar. Tabi biz de orada yaşlıları görünce genç yaşta gittiğimiz için kendimizi çok iyi hissettik. Fakat diğer ülkelerden genç yaşta gelenleri görünce daha bir duygulandım. Allah nasip ederse seneye 3 çocuğumu götüreceğim. Genç yaşta hacca gitmek daha bir farklı oluyor. Rabbim herkese nasip etsin." temennisinde bulundular.

Hacılardan Mehmet Aktaş, Reşit Yılmaz, Sakine Kiraz ve Ayşe Altun ise Allah'ın hac ibadetini herkese nasip etmesini temenni ederek, Arakan başta olmak üzere Türkiye'nin, tüm İslam ülkelerinin geleceği ve selameti için dua ettiklerini belirttiler. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir