• DOLAR 32.601
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2409.648
  • ...
1992 Erzincan Depremi Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ERZİNCAN - 13 Mart 1992`de saat 19.08 `de Erzincan`ın güneydoğusunda meydana gelen depremin ardından 20 yıl geçti. Erzincan`da meydana gelen depremde 653 kişi hayatını kaybetmiş yaklaşık 8 bin bina hasar görmüştü. Depremin meydana getirdiği maddi ve manevi yıkımı unutmayan Erzincan halkı, her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinliklerle depremde hayatını kaybedenleri andı.

Terzibaba Mezarlığında depremde hayatını kaybedenler için Kur`an`ı Kerim okundu ve dualar edildi. Yapılan etkinliğe Vali Selman Yenigün, Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, sivil toplum kuruluşları ile depremde hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.

Program Vali Yenigün ve Belediye Başkanı Çakır`ın yaptığı kısa konuşmalarla başladı. Ardından depremde hayatını kaybedenler için Kur`an`ı Kerim okundu. Kur`an`ı Kerim okunurken yaşanan duygulu anlar gözden kaçmadı. Kur`an`ı Kerim`in ardından yapılan dualar ile program son buldu.
Programın ardından deprem şehitleri anıtına çelenk bırakıldı.

Öte yandan akşam namazına müteakip Terzibaba Camii`nde daha önceden başlatılan hatim kampanyası çerçevesinde indirilen hatimlerin duasının yapılacağı duyuruldu.

Mus`ab Tetik- İLKHA
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir