• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Haydi Yahudilik Hakkında Konuşalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gilad Atzmon

Benim çalışmalarımla barış hareketi içerisindeki diğer hümanistlerin yazıları arasındaki farkların en büyüğü şu ki ben politik tartışmaların ötesine uzanmak istiyorum,

-Yahudi devletinin, Yahudi siyasetinin ve Yahudilerin kimlik siyasetinin ideolojik ve felsefi kökenlerine iniyorum.
Çalışmalarımda israil ve ‘Yahudi ideolojisi’ (‘Yahudilik’) arasında açık biçimde bir süreklilik olduğu tespitinde bulunuyorum. Madem israil kendisini Yahudi devleti olarak tanımlıyor o halde Yahudiliğin neye namzet olduğunu sorgulamak için yeterince cesur olmalıyız.

Ve açıkçası israilliler Yahudiliklerinden gururlanmaktadırlar,

-bundan ötürü utanç falan duymuyorlar.

Aşağıdaki videoda Yahudi benmerkezci

-israilli hukuk profesörü Ruth Gavison AIPAC konferansında Yahudi Kabilelerinden bahsediyor.


http://www.youtube.com/watch?v=GrpClg2Tn4A

Yahudi sembolleriyle donatılmış uçaklarından sivillere bomba yağdıran israilli pilotları güdeleyen şeyin ne olduğunu anlamakta zorlanıyorsanız hukuk profesörü gavison buna şöyle cevap vermektedir;

“israil, bir Yahudi devleti olarak varlığını sürdürmek için bedeli ne olursa olsun gereğini yapacaktır”.

Eğer kendinize nasıl olur da israillilerin %94’ünün IDF’nin* Gazze Operasyonu’nu desteklediği sorusunu sorarsanız Gavison’ın şu önerilerini bulacaksınız;

“israil’in Yahudiliğinin anlamı tüm boyutlarıyla yaşamlarının kontrolünü sağlamak için yıllardan sonra ilk kez israil devletiyle Yahudiliğe imkan vermesidir”.

Bunu yaptıkları çok açık: israil vahşeti herhangi bir kıyaslamanın çok ötesindedir.

Gavison konuşmasını şöyle sonlandırıyor; israil Yahudilerin ve İbrani kültürünün çoğunluk kültür olduğu yerdir, İsrail Yahudiliğinin anlamı budur”.

Hukuk Profesörü ile şu hususta uyuşuyoruz-İbrani kültürü gerçekten de İsrail’deki çoğunluk kültürüdür-çünkü o toprakların yerli halkları açık hava hapishanelerinde tutukludurlar.

israil’in Yahudiliğin anlamı olduğunu varsayarsak bu durumda Yahudilerin ilgilenmeleri gereken ciddi bir etik problem var demektir.

*IDF:israel Defence Force: israil Savunma Gücü

Al Jazeerah.Info, Süleyman Kaylı-Doğruhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir