• DOLAR 32.511
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2440.215
  • ...
Batman'da Mereto Dağı'ndan düşen çocuk yaralandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Sason ilçesinde 3 bin metre yüksekliğindeki Mereto Dağı'na çıkarken dengesini kaybedip aşağı doğru yuvarlanan çocuk, UMKE ekibi tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde yaylada bulunan ailesinin yanına gitmek için Mereto Dağı'na çıkan Yasin Avunç (14), bir anda dengesini kaybetmesi sonucu uçurumdan yuvarlanarak aşağı düştü.

Haber verilmesi üzerine kent merkezinden ilçeye gelen UMKE ekibi ile 112 acil servis ekibinin yardımlaşmasıyla yaklaşık 6 saatlik yolculuğun ardından düştüğü yerden kurtarılan Avunç, Sason Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Avunç'un ayağının kırık olduğu belirtildi.

Kurtarma çalışmasıyla ilgili bilgi veren 112 acil servis ekibinin sorumlusu Cemil Uçar, "112 acil numarasına gelen ihbarı değerlendirmek amacıyla yola çıktık ancak 3 bin metre yükseklikte bulunan Mereto Dağı'na kendi araçlarımız ile ulaşmanın çok zor olduğunu düşünerek Batman UMKE ekibinden yardım istedik. İlçeye gelen UMKE ekibi ile birlikte yaklaşık 6 saatlik bir çalışmanın ardından yaralı çocuğun düştüğü yere ulaşarak, orada ilk müdahaleyi yaptık. Ayağında kırık olduğunu tespit ettiğimiz hastayı daha sonra Sason Devlet Hastanesine getirerek tedavi altına alınmasını sağladık." dedi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir