• DOLAR 32.322
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2282.01
  • ...
Halepçe`yi Anma Programı ve Şiir Yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN- Nusaybin`de faliyet gösteren Düşünce-Der Halepçe katliamı`nın 24. yıldönümü münasebetiyle bir anma programı düzenleyecek. Düşünce Der, ayrıca Halepçe`deki katliamı konu alan bir şiir yarışması da düzenleyecek.

 

Düşünce Kültür ve Dayanışma Derneğinden konu ile ilgili yayımlanan bildiride şu ifadeler yer aldı:

"Sen Dirilişsin, Ey Halepçe !
Hiç kuşkusuz Halepçe Katliamı insanlığın bağrında kapanmayan derin yaralardan biridir.
Evet, hafızalarımızın köşelerinde unutulmayacak bir gerçek, yani soykırım, yani Halepçe…
1988`da Irak`ın bağrında, Kuzey Bölgesinde ve İran sınırına 15 km uzaklıkta, Süleymaniye bağlı bir yerde yaşandı, ashab-ı uhdud misali ,mazlumların yeni bir simgesi adı Halepçe …
Halepçe`de yaşayan Müslüman Kürt halkı inançlarından dolayı Sosyalist Baas rejimi diktatörleri ve onların işbirlikçi kuklaları tarafından bu mazlum beldeye kimyasal silahlarla saldırılmış ve buradaki Müslüman Kürt halkı inançlarından dolayı katledilmiştir. Bu vahim tablo, dünyaya farklı lanse edilmeye çalışılmışsa da başarılı olunamamıştır. Halen kanamakta olan bu yaranın acısını içimizde hissettiğimiz için ve bu acıyı hisseden tüm insanların acısını bir nebze olsun hafifletmek için derneğimizce Halepçe katliamının 24. yıldönümü münasabetiyle bir anma programı düzenlenecektir."
 
Açıklamada ayrıca, "Dernek merkezimizde düzenlenecek olan program, erkekler için : 15-03-2012 Perşembe akşamı yatsı namazından sonra Bayanlar için : 17-03-2012 cumartesi saat 13:00" denildi.

Halepçe Katliamı Şiir Yarışması
Düşünce Der`den yapılan açıklamada, "Halepçe katliamının 24. Yıldönümü vesilesiyle, Halepçeyi konu alan şiir yarışması düzenlenecektir. Yarışmaya katılmak isteyenler şiirlerini 31-03-2012 tarihine kadar yazılı olarak dernek başkanlığına teslim edebilirler.Dereceye giren şiirler www.dusunceder.com adresinde yayınlanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Halil Akbalık - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir