• DOLAR 32.53
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2490.425
  • ...
Kızıltepe'de ayda 100 aileye evde bakım hizmeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Kızıltepe İlçe Belediyesine bağlı evde bakım hizmeti ekibi, ilçede yaşlı, engelli ve yardıma muhtaç vatandaşlara hizmet sunuyor.

Konuyla ilgili belediye tarafından yapılan açıklamada, ayda yaklaşık 100 hastaya ziyarette bulunularak, birinci basamak sağlık hizmeti sunulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bu hizmetle vatandaşlarımıza sağlık hizmetini ön plana çıkararak, sosyal belediyecilik alanında birinci basamakta kalmayı hedefliyoruz. Evde bakım hizmeti ekibi, ilçedeki yüzlerce yaşlı, engelli ve yardıma muhtaç vatandaşa yardım eli uzatarak, dertlerine ortak oluyor. Kızıltepe Belediyesi olarak faaliyetlere devam ediyoruz. Evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan hasta, engelli ve yaşlılara ulaşarak, sıcak yemek, bakım-tamirat ve kuaför hizmetlerinin yanı sıra market ve pazar alışverişlerine yardımcı olarak, vatandaşlarımızın hizmetlerine yardımcı oluyoruz. Kadın ve aile hizmetlerine bağlı evde bakım hizmeti ekibi, sağlık çalışmaları kapsamında tansiyon ölçme, kan tetkiki için kan örneği alma, pansuman, enjeksiyon, şeker, hastane kontrolleri, kişisel bakımını sağlayamayan bireylerin kişisel bakımlarını gerçekleştirip, hastaların yaşadıkları ortamı sağlık koşullarına uygun hale getirerek, evlerinde her türlü temizlik, bakım-onarım ve tadilat işlemlerini gerçekleştiriyor." denildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir