• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
TÜBİTAK Yarışmasında Zerdüşlük Standı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Batman Üniversitesi`nde başlayan ve 16 Mart`a kadar devam edecek olan TÜBİTAK proje yarışmasında 70 bilim standının açılacağı sergiye Batman, Ağrı, Bitlis, Hakkari, Siirt, Şırnak, Muş ve Van illeri katılıyor.

43. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması, Batman Üniversitesi`nde saat 10.00`da açılışla başladı. Sözde bilim stantlarının açıldığı sergide bir Zerdüştlük standı da açıldı. Özel bir okulun rehber öğretmeni ve bazı öğrencilerin görev aldığı Zerdüştlük(Mazdaizm) standında görev alan kız öğrencilerin sözde Zerdüşt kıyafeti giymeleri dikkat çekti. Böyle bir standın açılmasının kime ve neye hizmet ettiği ise anlaşılamadı.
 
 
TÜBİTAK`ın hazırladığı tanıtım kitapçığının 41. sayfasında konu ile ilgili olarak: "Amaçlarının Zerdüştlük dinini Zerdeşt`in getirdiği dini prensipleri, Zerdüştlüğün inanç sistemini, kutsal kitapları olan Avesta`nın bölümlerinin özelliklerini anlatarak toplumun çeşitli sebeplerle ön yargıyla yaklaştığı Zerdüştlük dinini tanıtmayla birlikte Zerdüştlük dininin İslamiyet ile olan ilişkisini ve İslamiyet ile olan benzerliğini ele almayı hedeflemekteyiz." denildi.
 
Standa Zerdüştlük kıyafeti giydirilen İ. K ile E. G adlı öğrenciler sorumuz üzerine, Müslüman olduklarını ve Zerdüşt olmadıklarını belirterek, Zerdüştlük ile ilgili önyargıları yıkmak için görev aldıklarını iddia ettiler.
 
Zerdüştlerin, ateşi kutsal gördüklerini ve kendilerine göre peygamber ve tanrıları olduğunu kaydettiler.
 
Halid Coşkun - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir