• DOLAR 32.569
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2434.873
  • ...
SON DAKİKA
İpekyolu Belediyesi çiftçiyi desteklemeye devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üretimi desteklemek için tohum, fide ve fidan desteği sağlayan İpekyolu Belediyesi,  çiftçilerin makina ve ekipman ihtiyacını da karşılıyor. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde kurulan makina parkında 2 adet hububat mibzeri, bir adet pnömatik mibzer, 2 adet silaj makinesi, bir adet gezer harman makinesi ile bir adet çiftlik gübresi dağıtma makinesi bulunuyor.

Tahsis edilen bu makinalar ile ilçeye bağlı 30 kırsal mahallede çiftçiler ekim ve hasat işlemlerini kolay ve verimli gerçekleştiriyor.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk konuyla ilgili olarak; "İlçemiz tarımının en büyük sorunlarından biri makina ve ekipman eksikliği. Bu sorun tarımsal faaliyeti sınırlandırdığı gibi verimliliği de düşürüyor. İlçemizde en çok tarımı yapılan arpa buğday için 2 adet ekim makinası aldık ve ekimler başladı. Hayvancılık için vazgeçilmez yem kaynağı olan silajlık mısır üretimi için tohum dağıttık. Ekimi için pnömatik mibzer ve hasadı için silaj makinaları aldık. Şu an ektirdiğimiz silajların hasadı için teknik elemanlarımızla sahadayız.  Bölgede silaj makinesi yetersiz olduğundan diğer ilçelerdeki çiftçilerden de yoğun talep var. Gezer harman makinamız bir aydır sahada yoğun bir şekilde kullanılıyor. Gübre dağıtma makinamızla yoğun bir mera gübrelemesi yapıyoruz. Çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği makina parkı projemiz ile ilçe tarımına çok değerli bir katkı sunuyoruz." dedi.

Öztürk, makina parkının daha da zenginleştirilerek, çiftçilere verilen desteğin bundan sonra da devam edeceğini de vurguladı.(İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir