• DOLAR 32.596
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2521.476
  • ...
Dünya imtihan yurdu sabredenleri müjdele
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KÜBRA EKİCİ / Doğruhaber

İnsanoğlu her daim her şeyin en iyisi ve en güzelini ister. Sıkıntı, acı, ızdırap insanoğlunun hiç hoşuna gitmez. Bu yüzden çoğu zaman; sevinç, neşe, mutluluk içinde olmayı hayal ederiz. Oysa ki Cenab-ı Allah bir çok ayet-i kerimede; “insanı yarattık-imtihan edeceğiz” buyurmaktadır.

İmtihan; katlanma, dayanma, güç gerektiren ve sonunda bir deneyim kazandıran zor durumdur.

Bizler bazen mal ile, bazen can ile, aile, arkadaş, ve çevremizle imtihana tabi tutuluruz, belki de farkında olmadan. Lakin o durumda Rabbimiz bizi imtihan ediyordur.

Böyle durumlarda bazılarımız derdine (imtihanına) dalıp; namazını, ibadetini, zikrini, ihtimal veya terk edebiliyor. Bu imtihanı belki baştan kaybetmek demektir. İbadetten yoksun, gafil insanlar ise, bir dertleri (imtihanları) olduğu zaman, hem kendilerine hem çevrelerine ıstırap verirler. Kendileri stres, sinir ve öfke ile kendilerini heba ederken, çevrelerine, öfke ve huzursuzluk kusarlar.

Oysaki; her sıkıntı, her dert bir imtihandır. İmtihan sabrı, beraberinde tevekkülü gerektirir. Bu bilince sahip olduğumuz zaman dertler hafifler. İmtihan ne kadar zor olsa da, ona sabrettiğimiz zaman Cennet-i Âlâ`yı kazanabileceğimizi düşünüp kendimizi motive edebiliriz.

Muhakkak ki biz sizi korkuyla, açlıkla ve mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. O sabredenleri müjdele! Onlar ki, başlarına bir musibet geldiği zaman: “Biz Allah`a aitiz ve sonunda O`na döneceğiz.” derler.(Bakara 155-156)

Sabredip edip sebat edenlerden olmak duasıyla... 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir