• DOLAR 32.525
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2428.403
  • ...
TÜBİTAK Proje Yarışması Batman`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacı ile TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen ortaöğretim öğrencilerine yönelik proje yarışmasına bu yıl Van`da yaşanan üzücü deprem nedeniyle Batman`da yapıldı.
 
Batman Üniversitesi`nin ek binasında saat 10.00`da başlayan ve Cuma günü son bulacak olan proje yarışmasına Batman Üniversitesi Rektörü, Batman Vali Yardımcısı, Batman Milli Eğitim Müdür Vekili TÜBİTAK yetkilisi Cemil Tunç bölge okul öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.
 
 
Batman, Ağrı, Bitlis, Hakkari, Siirt, Şırnak, Muş ve Van illerinin katıldığı finale bölge okullardan yarışmaya katılanlara 70 stant açıldı.
 
TÜBİTAK Koordinatörü Cemil Tunç, 339 başvurunun olduğunu ama bunların arasından 70`ine stant açıldığını, buradan da Türkiye Finaline 10 projenin gönderileceğini kaydetti.
 
Tunç, "Amacımız gençlerimizi teşvik etmek. 8 ilden katılım oldu. 70 stant açtık. Burada jürinin kararıyla 10 projeyi ve sahibini Türkiye finaline göndereceğiz. Öncelikle Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam`a, Batman Valiliğine ve TPAO Bölge Müdürüne teşekkür ediyorum. Bizi çok iyi ağırladılar. Her türlü imkânı seferber ettiler. Çok minnettarız. Kendi evimizde gibi rahatız" şeklinde konuştu.
 
Bilim stantlarına yoğun ilgi gösterildiği gözlendi.
(Halid Coşkun-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir