• DOLAR 32.6
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2497.098
  • ...
HÜDA PAR`dan `Zulme sessiz kalmak zulümdür` protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - (AA) HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamı protesto etti.

Fatih Camisi'nde toplanan partililer, "Zulme sessiz kalmak zulümdür! Arakan için omu omuza" yazılı pankart açarak, "Müslüman uyuma Arakan'a sahip çık", "Budist katiller hesap verecek" sloganları ve tekbirler eşliğinde Saraçhane Parkına doğru yürüyüşe geçti.

HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Seyfullah Sivi, burada yaptığı basın açıklamasında, son iki asırdır batılı emperyalistlerin yoğun bir şekilde işgal ve sömürü politikaları ile karşı karşıya kalan İslam coğrafyasında, her geçen gün çok daha büyük acılar, çok daha hazin trajediler yaşandığını belirtti.

"İslam ülkeleri sessizliğini koruyarak görmemezlikten gelmektedir"

Sivi, son iki haftadır Müslümanlara yönelik yapılan saldırılar sonucu binlerce Arakanlı'nın, insanlığı utandıracak bir vahşetle katledildiğine dikkati çekerek, "Bu katliamlar karşısında çaresizlik içerisinde kıvranan Arakanlı Müslümanlar tüm dünyanın gözleri önünde dilim dilim doğranmakta, diri diri yakılmakta ve canlı canlı toprağa gömülmektedir. Bu vahşet karşısında uluslararası kuruluşlar, İslam ülkeleri ve ne yazık ki insanlık sessizliğini korumakta ve görmemezlikten gelmektedir." dedi.

Emperyalistlerin çıkar savaşlarının ortasında kalan Rohingyalı Müslümanların, modern dünyanın gözleri önünde kurban edildiğini vurgulayan Sivi, "Myanmar hükümetini ve Budist çeteleri işledikleri insanlık dışı suçlardan dolayı lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir