• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Karlıova`da geleneksel at yarışları düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl Karlıova ilçesinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen at yarışları, bu yıl da ilçeye bağlı Toklular köyünde yapıldı. Köylülerin kendi aralarında düzenlediği at yarışlarına ilçeye bağlı köylerden, Muş'un Varto ilçesi ve Bingöl merkezden katılanlar oldu. At sahiplerinin kendi aralarında belirlediği bahisle yarış başladı. Yarışa toplamın 11 at katıldı. İki grup halinde 3 kilometrelik mesafede iki tur atıldı.

Yoğun ilginin gösterildiği at yarışlarında ilk grupta, Varto ilçesine bağlı Çayçatı köyünde Alican Şahin birinci gelerek Bin 800 TL ödül aldı. İkinci grupta ise Karlıova ilçesine bağlı Dağçayır köyünde Müfrit Yılmaz birinci gelerek Bin 200 TL ödül aldı.

30 yıldır Karlıova'da düzenlenen at yarışlarının resmi olduğunu dile getiren Toklular köyü muhtarı Fesih Kışlakçı, "Yıllardır burada at koşturuyoruz ve bizim için geleneksel oldu. Ama son yıllarda katılım az oldu ve eskisi gibi rağbet görmüyor. Biz istiyoruz ki bu âdetimizi devam ettirelim. Çünkü her yıl düzenlediğimiz yarışlara çevre illerden gelen çok oluyor. Yetkililerin ilçenin kalkınması ve turizm açısından bu yarışlara destek vermelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Varto Çayçatı köyünden geldiğini belirten Aydın Göndöl, "Karlıova'da bugün şenlik var. Yarışla birlikte dostluk ve kardeşlik var. Bu yarış sayesinde Karlıova ve Varto kardeşlik çatısı altında birleşti. Bu geleneksel at yarışların devam etmesini istiyoruz ve İnşallah kazasız belasız olur." dedi. (İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir