• DOLAR 32.453
  • EURO 34.495
  • ALTIN 2473.313
  • ...
Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırılar Gazze`de protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE - (AA) İslami Cihad Hareketi'nin çağrısıyla Gazze'deki Birleşmiş Milletler (BM) Yüksek Komiserliği binası önünde toplanan Filistinliler, Arakanlı Müslümanların maruz kaldığı saldırılara ve uluslararası toplumun suskunluğuna tepki gösterdi.

Hareketin sözcüsü Davud Şihab, burada yaptığı konuşmada, "Myanmar'daki Müslümanların maruz kaldığı korkunç katliamlar, Müslümanlara yönelik acımasız teröre yeni bir tanık niteliğindedir." dedi.

"Arakan'daki katliam durdurulmalı. Etnik temizlik, katliam, acımasız bir şekilde yakılma ve öldürmeler karşısında, zayıf ve masum insanların hayatı korunmalı." diyen Şihab, bütün İslami ve Arap kuruluşlarını, BM'yi ve uluslararası toplumu, Arakanlı Müslümanlara acil yardıma ve krizin son bulması için çabaları birleştirmeye çağırdı.

Myanmar ordusunun "silahlı militanlarla mücadele" iddiasıyla Arakan eyaletinde devam eden saldırılarında 25 Ağustos'tan bu yana çok sayıda Müslüman hayatını kaybetti. Saldırılarda hedef alınan 60'tan fazla köyün onlarcası yakılırken, on binlerce Arakanlı Müslüman da can güvenliği nedeniyle bölgeden kaçmaya çalışıyor.

Myanmar hükümetinin uluslararası kuruluşlara bölgeye giriş izni vermemesi nedeniyle ölü sayısı saptanamıyor. Arakanlı sivil toplum kuruluşları hayatını kaybeden sivillerin sayısının bini aştığını bildirirken, bazıları da bu sayının binlerce olduğunu iddia ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir