• DOLAR 32.359
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2291.653
  • ...
Midyat esnafından bitirilemeyen yola tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat'ta 20 yıldır yapılamayan ve ilçenin en önemli sorunu haline gelen toplamda yaklaşık 15 kilometrelik yol, kaldırım, drenaj, elektrik ve altyapı çalışmalarının bitirilmemesine esnaf tepki gösterdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Midyat Şube Şefliği ve Midyat Belediyesinin de katkılarıyla yüklenici firma tarafından yapılacak olan 15 kilometrelik yolda altyapı, yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarının, yılsonuna kadar bitirilmesi hedefleniyordu. Yol yapımına başlandığı gün Midyat'ta bulunan Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ve yüklenici firma yetkilileri yıl sonuna kadar yolların biteceğini belirtmişlerdi.

Geçen bir yılı aşkın süre zarfında kurumlar arası kopukluk, koordinasyon eksikliği ve olumsuz hava şartlarının uzun sürmesinin de etkisiyle yol ve diğer çalışmalar bir türlü bitmedi. Bu süre zarfında trafik akışında ciddi sıkıntı yaşanırken, bazısı ölümlü trafik kazasıda meydana geldi. Yolların sulanmaması nedeniyle vatandaşlar kalkan tozdan ciddi bir şekilde etkilendi. Refüjde bulunan ağaçların topraklarının alınmasıyla kökleri dışarıda kalınca çoğu kurudu. Çalışmalara engel olan 15 yıllık bazı ağaçlar ise başka yere nakledilmek yerine kesilerek yok edildi.

Henüz bitirilemeyen yol çalışmaları nedeniyle vatandaşlar, özellikle Cumhuriyet Bulvarı(Estel-Midyat arası) üzerindeki esnaf olumsuz yönde etkilendiklerini söylediler.

Konu ile ilgili İlçe Kaymakamı tarafından yüklenici firma ile Midyat'taki yol çalışmalarının 8 Eylül'de tamamen bitirilmesi konusunda esnaf huzurunda protokol imzalandığını belirten Cumhuriyet Bulvarı üzerindeki Kırtasiyeci esnafı Mahmut Yaşar, bir türlü bitirilemeyen yol çalışmalarının artık kendilerine ciddi bir şekilde mağduriyet yaşattığını ifade etti.

Yaşadıkları mağduriyet nedeniyle kendilerine sahip çıkılmadığını belirten Yaşar, Mardin Milletvekilleri ve Belediye başkanına tepki göstererek, bir an önce bu işin bitirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Yol çalışmasındaki bu çile artık kitaplara konu olacak bir hal aldı. Bu konuda çok zor durumdayız. Geçenlerde esnaflar olarak kaymakamlığa gittik. Kaymakam, yüklenici firma ile Midyat'taki yol çalışmalarının 8 Eylül'de tamamen bitirilmesi konusunda esnaf huzurunda protokol imzaladı. Ama maalesef gördüğünüz gibi, yol bitti derken şimdi de DEDAŞ'ın kazısı başladı. Midyat'ın sahibi yok. Milletvekillerimiz nerede? Belediye başkanımız nerede? Kimse bize sahip çıkmıyor. Kırtasiyeci olarak sezonumuz başlamak üzere ve biz hala bu görüntüleri görüyoruz. Yarın dükkâna halk gelecek, çocuklar var bunlar nasıl geçecekler. Okul servisleri trafiğe çıkacaklar.Bu konuda kurumlar arası kopukluk, çalışmalarda düzensizlik görüyoruz. Kimsenin kimseden haberi yok sanki. Bizim batmamız ülke ekonomisine zarardır. Meğer ülke ekonomisi bu şekilde çöküyor.  Yapılan işlerdeki sorumsuzluk, düzensizlik ve umursamazlık."şeklinde konuştu.

Bir diğer esnaf Yusuf Kılıç ise, "Bu yol çalışmasından dolayı gerçekten mağduruz. Yetkililerden yolların bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Allah onlardan razı olsun güzel bir yol yapıyorlar. Güzel olacak inşallah. Ama organizeli bir şekilde çalışıldığını söyleyemeyiz. Lütfen acil bir şekilde yolların bitirilmesini bekliyoruz."  dedi.

Yol çalışmalarının bitme aşamasında olduğunu belirten yüklenici firma çalışanlarından Enver Tunç ise ellerinden gelince çabuk bitirmek için çaba sarf ettiklerini belirterek, "Midyat'ta yol çalışmasında ikinci yıla girdik. Bitmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Gerek bizler gerek halkımız biraz sabretsinler. Bu zorlukların ardından, rahatlık olacaktır. Altyapısı, drenaj ve kaldırımlarıyla beraber 15 kilometre çift şeritli yol yapımının son aşamasındayız. İnşallah bu sezon bitireceğiz inşallah."dedi. (Süleyman Tunç-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir