• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
Viranşehir`de inşaatı yarım kalan cami yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Aşağısarp (Pızı köyü) Mahallesi sakinleri yarım kalan cami inşaatı için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle yaklaşık 4 yıldır yapımı devam eden cami inşaatı ile ilgili bilgi veren köy camisinin imam hatibi Abbas Koşan, köy sakinlerinin desteğiyle caminin kaba inşaatının bitirildiğini söyledi.

Koşan, "Şu an gördüğünüz cami 4 yıldan beri inşaat halindedir. Köylümüzün maddi gücü olmadığından dolayı buraya kadar getirebildik. Bundan sonrasını için de devletimizden, yetkililerden ve hayırseverlerden yardımlarını bekliyoruz. Bizim camimiz 290 metre kare olup alt katı sosyal faaliyetler, Kur'an kursu ve taziye evi içinde kullanacak. Onun üstünü de cami yapmışız. Bizler buradan bütün hayırseverlerden yardım talep ediyoruz. Allah yapacakları yardımlarını şimdiden kabul buyursun." dedi.

Köyün ileri gelenlerden Abut Parlak ise şöyle konuştu: "Eski camimiz hem küçük hem de kullanılmaz hale geldiği için yıkarak yerine bu camiyi inşa etmeye çalıştık. 4 yıldır camimiz bu halde bekliyor. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz."

Köy sakinlerinden Hasan Yavuz da "Gördüğünüz gibi camimiz inşaat haliyle bekliyor. Bizler köylüler olarak aramızda ve sağdan soldan da yardım topladık. Müftü beyde sağ olsun o da bize yardım etti. Allah razı olsun diyoruz. Ama ne yazık ki inşaatımız yarıda kalmış durumda artık göçümüz yetmiyor. Bizler Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Bu camide çocuklarımız burada Kur'an okuyacak insanlarımız burada ibadetini yapacak. Bizler hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz." şeklinde konuştu. (Sabri Acet-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir