• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
"Şu anda Myanmar`da dünyanın gözü önünde bir zulüm var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun olan öğrenciler için "1. Geleneksel pilav günü" programı düzenlendi.

Programda bir konuşma yapan Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Myanmar'da Budist çetelerin Müslümanları katledilmesine dünyanın sessiz kaldığını belirtti.

Sunumunu okulun Müdür Yardımcısı Mehmet Sait Arslanhan'ın yaptığı program, Ömerli İlçe Müftü Vekili Kemal Kahraman'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur'an tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Feyza Züleyha Batıhan yaptı. Batıhan, şimdiye kadar Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden 700 civarında öğrencinin mezun olduğunu belirterek, "Okulumuzun 700 civarı mezun öğrencisi bulunmaktadır. Tıp Fakültesi, Hemşirelik, İlahiyat Fakültesi, birçok Eğitim Fakülteleri gibi bölümleri kazanan ve aile hayatına adım atan kızlarımız ile büyük bir aileyiz. Sürekli gelişme düşüncesinden hareketle yenilikleri destekleyen, özgüveni yüksek bireyler yetiştiren, ülkemizde toplumu şekillendiren ve eğitim alanında ayrıcalıkları oluşturan bir okul vizyonuyla inşallah yıllarca bu gayeye yetiştirdiğimiz kıymetli kızlarımızı bu mezuniyet programında buluşturmak gayesindeyiz." diye konuştu.

Okulu maddi ve manevi yönden destekleyen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ise "Özellikle İmam Hatip davasına sahip çıkacak yarının İmam Hatip neslinin yükünü omuzlayacak mezun öğrencilerimizi muhabbetle sevgiyle selamlıyorum. Rabbim yollarını, bahtlarını açık etsin." dedi.

Konuşmasında Myanmar'da yaşanan katliamlara değinen Sarı, "İnşallah bu yavrularımız kendilerine verilen bu 7 yıllık eğitimin karşılığını son yurdumuz olan İslam'ın gözbebeği, bütün Ümmet'in gözünü diktiği bu coğrafya da İnşallah hizmet ederler ki bu coğrafya malumunuz Müslümanların son kalesi şu an da Arakan'dan Bosna Hersek'e dünyanın en ücra yerine kadar bütün Ümmetin gözü bu coğrafyada. Malumunuz Şu anda Myanmar'da dünyanın gözü önünde bir zulüm var. Müslümanlar canlı canlı kesiliyor. Sözde insan hakları savunucusu Avrupa Birliği sözcüsü 'bizim Myanmar'la ilgili bir gündemimiz yok'  rahatlıkla diyebiliyor. Bir köpek balığı için seferber olan bir dünya Myanmar'da aç, susuz insanları bile bile ölüme terk edilebiliyor. Ama burada bu coğrafyanın, toprağın bereketli insanları dişinden tırnağından arttıkları imkanlarla şu an oraya yardım ediyorlar."

"İmam Hatipli olmanın yükü ağırdır, hesabı zordur"

Mezun öğrencilere hitaben İmam hatipli olmanın yükünün ağır olduğunu vurgulayan Sarı, "Omuzlarınızda 1950 yılında rahmetli Celal Ökten hocanın kurduğu İmam Hatip neslinin yükü var. Bu yük ağırdır, bu yükün hesabı zordur ki imansız giden bir insan öbür tarafta hayıflanacak ve bir Müslümanın yakasına yapıştığı zaman 'Allah'ın dinini, Allah'ın kitabını niçin bana anlatmadın bu nimetlerden niçin bana bahsetmedin' diye bize dert yanacak. Onun için sizden istirhamım bir büyüğünüz olarak bir imam hatip mezunu olarak biz dün bir çalıştıysak siz beş çalışmak zorundasınız." şeklinde konuştu.

"Kulun kalbini ıslah edilebilmesi için iyilerle beraber olması kadar faydalı bir şey yoktur"

Okulun mezun öğrencilerden Ayşe Kırkdişçioğlu, da şöyle konuştu: "Rabbini, evreni, insanları, kendini ve yaratılış gayesini anlamanın yolu ilim basamaklarını çıkmakla mümkündür. Doğru insanlarla doğru meclislerde bulunmak bunun en önemli payıdır. Zira kulun kalbini ıslah edilebilmesi için iyilerle beraber olması kadar faydalı bir şey yoktur. İşte bir ilim meclisi olan Furkan Doğan manayı aratıp maddeyi sorgulamada bize yardımcı olmakla birlikte bir okul ortamından ziyade olup sıcak ve samimi bir aile ortamı sundu."

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Müftüsü İsmail Çiçek, Kızıltepe ilçe Müftü vekili Ferhad Akkoyun, Ömerli ilçe Müftü vekili Kemal Kahraman, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, Şube Müdürleri, STK temsilcileri öğrenciler ve velileri katıldı. (Mehmet Aslan-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir