• DOLAR 32.485
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2483.262
  • ...
Tatili çalışarak geçiren öğrenciler heyecanla okulların açılmasını bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde yaz tatillerini tarlada çalışarak geçiren öğrenciler, büyük bir heyecanla okulların yeniden açılmasını bekliyorlar.

Yaz mevsimini çalışarak geçirdikleri için tatil yapamadıklarını söyleyen öğrenciler, ailelerine yük olmamak için okul harçlıklarını çıkardıklarını belirttiler.

Çalıştığı için tatil yapamadığını anlatan Recep Yada (16), "Bu sene 10'uncu sınıfa geçtim. Okulun açılmasına az kaldığı için çok seviniyorum. Çünkü her gün biber toplayarak tarlada çalışıyoruz. Biberin sulamasını yapıyoruz, biberden önce de başka işler yapıyorduk ve babamıza yük olmamak için okul harçlığımızı çıkarıyoruz. Okulu çok özledim ve açılmasını istiyorum. Hiç tatil yapamadım ve tatilimi çalışarak geçirdim." dedi.

Aile bütçesine katkıda bulunmak için yaz tatilinde çalıştığını anlatan Ferdi Tilki, şunları söyledi: "Bu sene 11'inci sınıfa geçtim. Hem aile bütçesine yardım etmek hem de okul harçlığımı çıkarmak için çalışıyorum. Burada iş olanağı yok. Zaten 3 gün önce fındık işinden geldik. Okul zamanı geldiğinde insan okuldan bıkıyor ama şu anda okulun açılmasını bekliyorum. Okul açıldığında okula gidiyorum, kapandığında da işe gidiyorum. Babam inşaatçıdır, tek başına evin bütçesini karşılayamıyor."

Okulların açılmasına az bir süre kaldığı için heyecanlı olduğunu dile getiren Rumeysa Yada ise "Bu sene 6'ncı sınıfa geçtim. Tatilde tarlada çalışarak ot yoluyordum. Şimdi okulun açılmasına az kalmış. Bugünlerin hemen bitmesini istiyorum." şeklinde konuştu. (Ramazan Şefkatlı -  İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir