• DOLAR 32.536
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2478.061
  • ...
"Suriye`deki iç savaştan en fazla etkilenen ülke Türkiye`dir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti'nin ilçe kongrelerine katılmak üzere memleketi Gaziantep'e gelen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Nizip kongresinin ardından Karkamış İlçe Teşkilatının 6'ncı Olağan Kongresi'ne katıldı.

Kongreye katılan Bakan Gül, katılımcılara hitap ederek, Türkiye'nin Suriye ile 910 kilometre sınırı olduğunu ve Suriye'de yaşanılanlardan en çok Türkiye'nin etkilendiğini söyledi.

Karkamış ilçesinin milattan önce 4 bin yıllık çok kadim bir yer olduğunu belirten Gül, "İnşallah bu anlamda kültür ve turizm bakımından bölgemiz cazibe merkezi olacak bir şehrimiz. Özellikle hicaz demiryolunun burada bulunması çok stratejik bir anlam ifade ediyor." dedi.

Geçtiğimiz yıl zaman zaman Suriye'nin Cerablus kentinden Karkamış ilçesine düşen roketler nedeniyle ilçe halkının büyük sıkıntılar yaşadığına değinen Gül, sözlerine şöyle devam etti:

"Elbette geçtiğimiz sene Karkamış halkı çok büyük sıkıntılar yaşadı. Hepimizin eli yüreğimizdeydi. Karkamış'taki vatandaşlarımızın huzursuzluğu bizleri de huzursuz ediyordu. Çünkü yanı başında bir DEAŞ terör örgütü sürekli Karkamış halkını taciz ve rahatsız ediyordu. Bu rahatsızlık hepimizi tedirginliğe sürüklüyordu. Nitekim Cumhurbaşkanımız liderliğinde çok önemli bir karar vererek, Fırat Kalkanı Operasyonu başlatıldı. Geçtiğimiz günlerde bu operasyonun birinci yılını geride bıraktık. Çok şükür, bu operasyonla Karkamış sınır hattımızdaki bu terör unsurları bertaraf edilmiş oldu. Karkamış da Gaziantep de huzura kavuştu. Sınırlarımızın ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak adına yapılan Fırat Kalkanı Operasyonu'yla Türkiye'nin nasıl büyük bir ülke olduğunu dosta, düşmana, bütün dünyaya bu operasyon göstermiştir."

Gül, "Türkiye elbette DEAŞ, PKK ve FETÖ gibi birçok terör örgütüyle mücadele etmektedir. Bu terör örgütlerinin aslında kokteyl bir terör örgütü olduğunu da hepimiz çok görüyoruz. Türkiye'de bir eylem yapılacaksa Türk milleti bir sıkıntıya maruz bırakılmak istendiğinde 'Şu örgüt yapsın, bu örgüt yapsın' gibi kokteyl yapılarak, bir şekilde kökü dışarıda olan bu maşa örgütlerle Türkiye karıştırılmak isteniyor. Ama Fırat Kalkanı Operasyonu olsun, Doğu ve Güneydoğu'da verilen terörle mücadeledeki bu kararlılık olsun, FETÖ ile yapılan hem idari hem güvenlik hem de yargısal alandaki bu mücadele olsun Türkiye hiçbir terör örgütüne diz çökmeyecektir, hiçbir terör örgütüne asla teslim olmayacak, asla rehavete kapılmadan kararlı bir şekilde ezanımızı, Türk bayrağımızı ve 80 milyonun güvenliğini sonuna kadar temin ederek sağlayacağız. Terörle mücadelede de asla bir an bile olsun gevşeklik göstermeden bu mücadele Türkiye'de vatandaşlarımızı tehdit eden hiçbir terör örgütü unsuru kalmayıncaya kadar kesin ve kararlı bir şekilde devam edecektir." ifadelerini kullandı.

"Suriye'deki iç savaştan en fazla etkilenen ülke Türkiye'dir"

Bölgede yaşanan gelişmelerden özellikle de Suriye'deki iç savaştan en fazla etkilenen ülkenin Türkiye olduğunu belirten Gül, Türkiye'nin Suriye ile 910 kilometre sınırı olduğunu ve Suriye'de yaşanılanlardan en çok Türkiye'nin etkilendiğini söyledi.

Kongrede; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Karkamış İlçe Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan ve AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci de birer konuşma yaptı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir