• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
"FETÖ`cüler yargı içinde operasyonlar yaparken neden çıkıp yürümediniz?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, partisinin Gaziantep'te yapacağı kongrelere katılmak için Gaziantep'e geldi. Partisinin Nizip ilçe teşkilatının kongresinde katılan Bakan Gül, Türkiye'de ana muhalefet sorunu olduğunu söyledi.

Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde partisinin 6'ncı Olağan Kongresi'ne katılan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül,  kongrede yaptığı konuşmada, "Ana muhalefetin son zamanlara Türkiye'nin ortak değerlerine karşı ne kadar yabancı olduğunu, ne kadar farklı baktığını hepimiz görüyoruz. Bir defa Türkiye'deki meselelere söz söyleyecekseniz önce ayık kafada olacaksınız." dedi.

Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanların olduğunu ifade eden Gül, bölgede yaşanan olaylardan en çok Türkiye'nin etkilendiğini ve Gaziantep'in de coğrafi konumu itibariyle Suriye'deki gelişmelerden etkilenen bir kent olduğunu belirtti.

Gazianteplilerin 7 yıldır ülkelerinde iç savaştan dolayı Gaziantep'e sığınan Suriyeli mültecilere ensar ruhu ile kucak açtığını belirten Gül, Gaziantep'in gösterdiği bu ensar ruhunun tarihe altın harflerle yazıldığını ve tüm dünyaya örneklik teşkil ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin etrafında yaşanan olaylar aslında Türkiye'nin istikrarını, bekasını, bu birlik ve beraberliğini ortadan kaldırmaya yönelik bir oyundur. Senaryonun nasıl oynandığını hepimiz görüyoruz. Türkiye'nin büyümesinden ve bağlılığından rahatsız olanlar var. Türkiye IMF'ye 2013 yılında son borcunu ödedi ve ekonomik olarak istikrar abidesi haline geldi. Hemen Gezi parkı devreye alındı, sonra 17-25 Aralık'ı ve ardından 15 Temmuz darbe girişimini devreye soktular. Hamdolsun milletimizin gücünden başka güç tanımam diyenler hayasız akını durdurdu. Bundan sonraki süreçte Türkiye'nin kaderi belli. Bu dik duruştan rahatsız olanlar Türkiye'de kara propaganda, algı operasyonları yapmaya çalışıyorlar. Ama bunda başarılı olamayacaklar."

Gül, konuşmasının devamında, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ile ilgili sözlerine sert tepki göstererek, ana muhalefet partisi CHP'ye eleştirilerde bulundu.

"Türkiye'deki meselelere söz söyleyecekseniz önce ayık kafada olacaksınız"

"Bir defa Türkiye'deki meselelere eğer söz söyleyecekseniz önce ayık kafada olacaksınız." diyen Gül, "Ana muhalefetin son zamanlara Türkiye'nin ortak değerlerine karşı ne kadar yabancı olduğunu ne kadar farklı baktığını hepimiz görüyoruz. Bir defa Türkiye'deki meselelere söz söyleyecekseniz önce ayık kafada olacaksınız. Bakın birisi çıkıyor, bunların eline bir şey tutuşturuyor. FETÖ mensupları çıkıp onu açıklıyor. Adil Öksüz, 'Şu kadar seyahat etti, yanında bir kadın vardı, ama tutuklamadılar.' diyor. Sonra anlaşılıyor ki o kişi bir yerde toptancılık yapan bir vatandaşmış. Yani Allah korusun bunlara bir gün Türkiye'nin yönetimini teslim etsek, toptancısı, kabzımalı ve sebzecisini hepsini alır 'Adalet' diye içeriye tıkarlar. Onların adalet anlayışı bu kadar. Bir tanesi sufle yapıyor eline kağıt tutuşturuyor çıkıp onu söylüyor. Bunların bu ülkeye hiçbir hayrı yok." şeklinde konuştu.

"FETÖ'cüler yargı içinde operasyonlar yaparken neden çıkıp yürümediniz?"

Gül, "Bugün FETÖ'cüler yargılanırken, adil tarafsız mahkemeler önünde çıkıp yürüyorsun. Dün yargı siyasallaştığında, vesayetçi anlayış içinde ideolojik kararlar verdiğinde ve FETÖ'cüler yargı içinde operasyonlar yaparken neden çıkıp yürümediniz? Şimdi FETÖ'cüler hesap verirken seni yürüten motivasyon nedir? Kime hizmet ediyorsun? Bu sorular gerçekten milletimizin sorduğu haklı sorulardır." diye konuştu.

"Sivillerden anladığın teröristler midir?"

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA'lar ile yapılan operasyonlarında ölenlerin sivil halk olduğu yönündeki sözlerine de tepki göstererek, şunları söyledi:

"Bir diğer milletvekili de çıkıyor. Türkiye'nin birliği, bekası için terör örgütü ile mücadele eden asker, polis ve hükümetimize iftira atıyor. 'Bunlar sivilleri vuruyordu.' diyor. Sivillerden anladığın teröristler midir? Türkiye terörle mücadele ederken, terörle mücadeleyi baltalayacak bu gibi sözlerin kabulü asla mümkün değildir. Bunu bir CHP'li milletvekili söylüyor. Bakıyoruz CHP Genel Başkanı'ndan bir söz çıktı mı? Bir söz çıkmadı. Disipline mi verildi? Hiçbir şey söylenmedi. CHP Genel Başkanının bu sessizliği de kendi milletvekilinin, Mehmetçiğimize yapmış olduğu iftirayı kabul anlamına mı geliyor?"

Kongrede Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nizip İlçe Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ve AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci de birer konuşma yaptı.

Eski belediye salonunda yapılan kongreye, Bakan Gül'ün yanı sıra AK Parti Gaziantep milletvekilleri ve partililer katıldı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir