• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
BMW`nin yeni SUV modeli X7 göründü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Frankfurt Otomobil Fuarı için nefesler tutuldu… Otomotiv devleri için bir gövde gösterisi haline gelen fuar 5 gün sonra kapılarını açacak. (Cenevre ile birlikte) Dünyanın en büyük otomotiv fuarı olarak gösterilen Frankfurt Otomobil Fuarı`nda hem spor, hem aile, hem lüks, hem de SUV araçların en yeni modelleri tanıtılacak.

Fuarda en çok dikkat çeken modellerden bir tanesi de BMW`nin yeni canavarı X7 olacak. BMW`nin onaylı sosyal medya hesapları üzerinden ufak kesitler sunduğu yeni modeli, yenilikçi ve fütürist tasarımıyla görenlerin dikkatini çekecek gibi görünüyor.

BMW, X7 modelini iPerformance Concept adıyla duyurdu. Alman otomotiv devinin bu modeli, 8 serisi ve Z4 konseptinden sonra BMW`nin yeni tasarım anlayışından izler sunuyor. Aracın ön tasarımına baktığımızda, BMW`nin bilinen böbrek tasarımının bir hayli büyüdüğünü görüyoruz. Aynı şekilde aerodinamiği sağlayan ön hava kanalları da oldukça dikkat çekiyor. Buna karşın LED ön farlarda ince bir tasarım kullanılmış.

Aracın arka tasarımı da dikkat çekmeyi başarıyor. Tıpkı ön farlarda olduğu gibi ince dizayn edilen LED stop lambaları uzatılarak ortada birleştirilmiş. Ayrıca arka hava kanallarının da yine öndeki gibi büyük tercih edilmesi, araçta bir bütünlük sağlamış.

BMW X7 iPerformance Concept`in yenilikçi tasarımı, aracın kokpitinde de devam ediyor. Aracın dijital göstergelerinin ve multimedya sisteminin iki büyük ekrandan oluştuğu göze çarpıyor. Aracın ön koltuklarının arka kısmında da yüksek çözünürlüklü ekranlar bulunuyor. Bu da arka koltukta oturanlar için lüks bir seyahat sağlıyor.

BMW X7`nin motor teknolojisine dair net bir bilgi henüz yer almıyor. Fakat iPeformance adıyla anıldığı için plug-in hybrid, yani şarj edilebilir hibrit teknolojisinin kullanılabileceğinden söz ediliyor. Araçta hidrojen yakıt teknolojisinin kullanılacağı da bir başka söylenti olarak karşımıza çıkıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir