• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Hacılar Medine-i Münevvere'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kutsal topraklarda hac farizalarını tamamlayan hacıların bir kısmı memleketlerine dönmeye başlarken, ilk olarak Mekke'ye gelenler ise Medine'ye geçerek Hz. Muhammed'in kabrinin de bulunduğu Mescid-i Nebevi'yi ziyaret ediyorlar.

Hac ibadeti için dünyanın dört bir tarafından gelerek, kutsal topraklarda buluşan milyonlarca Müslüman, hacı olduktan sonra Mekke'den ayrılıyor.

İlk olarak Medine'ye gelip, buradaki ziyaretleri gerçekleştirdikten sonra Mekke'ye geçenler ülkelerine dönerken, önce Mekke'ye gelenler ise hac farizalarını tamamladıktan sonra Medine'ye geçerek ziyaretlerini sürdürüyorlar.

Hz. Muhammed ve birçok ashabının medfun olduğu Medine'ye gelenler, başta Ravza-i Mutahhara'nın (Hz. Muhammed'in kabri) bulunduğu Mescid-i Nebevi, Mescid-i Kıbleteyn, Kuba ve Cuma Mescidi olmak üzere, binlerce sahabenin kabrinin bulunduğu Cennetü'l-Baki ve Uhud Şehitliği gibi mekanları ziyaret ediyorlar.

Özellikle vakit namazlarını Mescid-i Nebevi'de kılmaya özen gösteren hacılar, zamanlarının çoğunu burada geçiriyorlar.

2017 hac organizasyonu kapsamında Medine'de yürütülen hizmetler hakkında bilgi veren Medine Koordinasyon ve İskân Ekip Başkanı Fatih Kurt, "Hacılarımızın sağlıklı bir şekilde, huzur içerisinde ibadetlerini yapabilmeleri için Medine'de irşat hizmetleri, sağlık hizmetleri ve kargo hizmetleri gibi birçok alanda tüm tedbirlerimizi aldık. Medine'de konaklayan hacılarımız Mescid-i Nebevi'ye yakın otellerde konaklıyorlar. En uzak otel mescide 700 metre uzaklıkta bulunuyor." dedi.

Hacılara günlük sıcak yemek hizmeti verdiklerini anlatan Medine Ayniyat Ekip Başkanı Şükrü Türkmen, "Medine'de günlük 20 bin kişiye sıcak yemek verebilecek kapasitede bir yemek fabrikamız var." ifadelerini kullandı.

Hac öncesi 3 Ağustos 2017 tarihinde Medine'ye gelmeye başlayan kafileler, 27 Ağustos 2017 tarihinde de Arafat'a çıkmak üzere Mekke'ye intikallerini tamamladılar. Hac farizasını yerine getirmek üzere ilk olarak Mekke'ye giden hacılar ise şeytan taşlama görevlerini de yaparak Kurban Bayramı sonrası Medine'ye intikal etmeye başladılar.

30 bin hacı Medine'den Türkiye'ye dönecek

Medine'de ziyaretlerini tamamlayan hacıların Türkiye'ye dönüşleri ise 6 Eylül 2017'de ilk kafile çıkışıyla başladı. Son kafilenin 29 Eylül 2017 tarihinde Türkiye'ye dönmesiyle de Medine'de Türkiyeli hacı kalmayacak. Böylece 30 bine yakın hacı, Medine üzerinden Türkiye'ye dönmüş olacak. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir