• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
Diyarbakır`daki Gösterilerde 1 Kişi Öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bismil İlçesi`nde, BDP`nin desteklediği adaylardan bazılarının Yüksek Seçim Kurulu`nca veto kararını protesto eden grubun gösterisinde olay çıktı, 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.


BDP binası önünde toplanan grup gösteri yapmak istedi. Polisin izin vermemesi üzerine 14.30 sıralarında Şentepe Mahallesi`nde polis ile göstericiler arasında başlayan eylemler ilçe merkezine de sıçradı. Yürüyüşe geçen gruba polis müdahale etti. Polis göstericilere tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale ederken, eylemciler polise taş attı.

Ortalık savaş alanına dönerken 2 kişi silahla 2 kişi de vücutlarına aldıkları darbelerle yaralandı. Yaralılardan 3 kişi Bismil Devlet hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Diyarbakır`a sevk edildiler.

Diyarbakır`a sevk edilen yaralılardan ismi öğrenilmeyen bir kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. 3 yaralının tedavisine ise devam ediliyor.

Bazı BDP`li yetkili ve belediye başkalarının ilçeye gelmek üzere yola çıktı belirtildi. Askerin Diyarbakır Batman karayolunu kestiği ve güvenlik önlemi aldığı gelen haberler arasında

İlçede kepenkler kapatılırken, gerginliğin had safhada olduğu bildirildi.

Hasan Gündüz - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir