• DOLAR 32.558
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2425.704
  • ...
Eski CHP`li Başkanı ile 10 Kişi Gözaltına Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin’deki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda Mezitli Belediyesi’nin eski CHP’li Belediye Başkanı Hakan Demirsoy ile eşi olan Toroslar Belediye Başkan Yardımcısı A.D. ve Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı T.K.’nın da aralarında bulunduğu 11 kişi göz altına alındı.
 
Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri CHP’li Mezitli Belediyesi’nde 2004-2009 yılları arasında gerçekleştirildiği iddia edilen yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile ilgili 1,5 yıllık planlı ve projeli bir çalışma yaptı. Operasyon sonucu Mezitli’nin bundan önceki CHP’li Belediye Başkanı Hakan Demirsoy ile şu anda Toroslar Belediyesi’nde Belediye Başkan Yardımcılığında bulunan eşi A.D., kardeşi A.G.D, Mersin Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı T. K. Mezitli Belediyesi eski Fen İşleri Müdürü R.G. ile eski Özel Kalem Müdürü H.Y. ve F.S.Ç., T.B., M.G., A.Y. A.A. isimli şahıslar göz altına alındı. Operasyonda 2 kişinin ise arandığı bildirildi.
 
Operasyonda 82 kişinin ise şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulduğu belirtildi.
50 milyon TL’lik rüşvet ve yolsuzluğun yapıldığı iddia edilen operasyonda yapılan 60 işlemde rüşvet karşılığı inşaatlara ruhsat verildiği, olayı incelemek için gelen Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı’nın da yine rüşvet karşılığı yolsuzluklara göz yumduğu iddia edildi.

İki kişinin arandığı operasyonda göz altında bulunan 11 kişinin Emniyetteki ifadelerinin sürdüğü bildirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir