• DOLAR 32.601
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2492.704
  • ...
Gaziantep Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - 13 Mart 2012 Salı günü Gaziantep yerel basınında öne çıkan bazı haber özetleri şöyle:

Ayıntab Gazetesi: Yahudiler Gap`ı Kapıyor
Yahudilerin Şanlıurfa`da toprak aldıkları hep iddia edildi. Bugüne kadar aksini ispat eden de çıkmadı. Yahudilerin `vaat edilmiş topraklar` dediği alan içinde yer alan Şanlıurfa`yla ilgili iddialar çok vahim. İşte o Vahim İddialar.

Çanakkale Zaferi Ümmet Şuuruyla Elde Edildi
Öğ-Der ve Enerji Bir-Sen şubelerinin ortaklaşa düzenlediği "Çanakkale ruhu Ümmet Şuuru" konulu konferansta konuşan tarihçi yazar Ekrem Şama, Çanakkale Zaferinin, Ümmet şuuruyla elde edildiğini söyledi.

Telgraf Gazetesi: Alo, Sigortam Yok
Gaziantep`te `ALO 170` ihbar hattına 2011 yılında sigortasız işçi konusunda 506 ihbar geldi. 445 ihbarın incelenmesi ile 876 sigortasız işçi kayıt altına alındı. Kayıtdışı işçi çalıştıran 48 işyerine bir buçuk milyon TL ceza yazıldı.

Oluşum Gazetesi: `Nitelikli Dolandırıcılık` Suçundan Yargılanacaklar!
Gaziantep`teki, ölen anne ve babalarının emekli maaşını almak için resmi olarak boşanan, ancak aynı evde yaşamaya devam eden 151 çifti, komşuları ya da akrabaları SGK`ya şikayet edince, hem maaşları kesildi, hem de geçmiş dönemde aldığı aylıkların yasal faiziyle iadesi için haklarında yasal tahkikat başlatıldı. Yasaya göre, bu suçun karşılığı nitelikli dolandırıcılık.

Zafer Gazetesi: Briketçiler isyanlarda: "Hırsızlığı Önleyin"
Hırsızlarla sürekli burun buruna olduklarını belirten briketçiler sonunda isyan etti. 4-5 kişinin güçlükle kaldırabileceği 200-300 kilogramlık sac, dinamo gibi eşyalarının dahi çalındığını söyleyen briketçiler, çözüm istiyor. Belediyelerin yön levhaları, logar kapakları ve camilerin kapı pencerelerinin de hırsızların gazabına uğradığı şikayetler arasında. Özellikle hurdacıların incelenmesini isteyen briketçiler, "Vergi ödemeyen, denetimden yoksun hurdacılar iyi denetlenmeli. At arabaları ve kamnoyetlerle gelip briketçilerden eşyalar çalınıyor ve yok pahasına hurdacılara satılıyor. Emniyet, maliye ve belediyelerin ortak hareket edip bu sorunu bitirmesini bekliyoruz" diye konuştular.

Şefik Mert - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir